Ο Πολιτισμός στο… απόγειό του στο 36ο Θέαμα Ακρόαμα «Καλλιτεχνικές Εκφράσεις»
Αυτοδιοίκηση

Ο Πολιτισμός στο… απόγειό του στο 36ο Θέαμα Ακρόαμα «Καλλιτεχνικές Εκφράσεις»

Με ιδιαίτερη επιτυχία το Σωματείο της Πνευματικής, Πολιτιστικής και Κοινωνικής Κίνησης Βορείων Προαστίων, συνεχίζοντας εδώ και σαράντα χρόνια τη σταθερή παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα, πραγματοποίησε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2016, στο ανοιχτό θεατράκι Μελισσίων, το 36ο Θέαμα Ακρόαμα «Καλλιτεχνικές Εκφράσεις».

Η πρόεδρος του Σωματείου, Βιβή Μπάγιου-Μαυροπούλου, εκ μέρους του Δ.Σ. καλωσόρισε και ευχαρίστησε τα παιδιά, τους γονείς, τους δασκάλους, τα μέλη και τους φίλους, τους χορηγούς, καθώς και όλους τους παριστάμενους.

Στο κατάμεστο ανοιχτό θεατράκι, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με οδηγό στην όμορφη βραδιά τον καλλιτεχνικό διευθυντή και αγαπημένο δάσκαλο Θωμά Γκουντή, τα τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν δείγμα της δουλειάς τους.

Στο Κλασικό Μπαλέτο & Σύγχρονο Χορό & Χοροθέατρο οι εξαιρετικές μπαλαρίνες, υπό τη διδασκαλία-χορογραφία του κ. Γκουντή, με ιδιαίτερη χάρη και δεξιοτεχνία, χάρισαν στους παριστάμενους υπέροχες στιγμές, με ανταμοιβή το παρατεταμένο χειροκρότημα.

Το τμήμα Preballet, σε χορογραφία και επιμέλεια του δασκάλου Κωστή Τσιαμάγκα, ενθουσίασαν τους θεατές, από τους οποίους εισέπραξαν θερμότατο χειροκρότημα.

Τα τμήματα της Χορευτικής Προπαιδείας, οι εκκολαπτόμενες μπαλαρίνες, πλημμύρισαν με χάρη τη σκηνή, κάνοντας υπερήφανη τη δασκάλα τους Εβελίνα Μποτού.

Τόνο διαφορετικό, σε μοντέρνους ρυθμούς, έδωσαν στην εκδήλωση τα τμήματα Hiphop, χορεύοντας σε χορογραφίες και επιμέλεια της δασκάλας Χαράς Καλογεροπούλου, σε έντονους, νεανικούς ρυθμούς.

Τα τμήματα Zumba παίδων & ενηλίκων, υπό την καθοδήγηση της κ. Γεωργίας Μηνά, χάρισαν σε όλους τη ζωντάνια της έντονης κίνησης, ακόμη και για τους έχοντες κινητικά προβλήματα.

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Παίδων, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Σίσσυς Πέτρου, με ένα όμορφο ταξίδι στη νησιωτική παράδοση, μας έκανε όλους περήφανους, δείχνοντας ότι τα μικρά παιδιά, το μέλλον της χώρας μας, σεβόμενα την παράδοση, συνεχίζουν με αξιώσεις τη σπουδή των ελληνικών χορών.

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων, κλείνοντας τη βραδιά, χόρεψε με περηφάνια χορούς από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας και την Πόλη, υπό την επιμέλεια της δασκάλας Σίσσυς Πέτρου.

Η βραδιά έκλεισε με όλους τους παριστάμενους πιασμένους σε ένα τεράστιο κύκλο, χορεύοντας τραγούδια της ελληνικής παράδοσης.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί ολόθερμα τους γονείς που εμπιστεύονται στο σωματείο τα παιδιά τους, τα παιδιά για τη συνεχή και άοκνη προσπάθειά τους για το βέλτιστο αποτέλεσμα, τους δασκάλους που, ακούραστοι, με επιμονή και υπομονή, προετοιμάζουν τους συμμετέχοντες, καθώς και όλους όσοι, με άπλετη διάθεση εθελοντικής προσφοράς, είναι πάντα στο πλάι του εθελοντικού μας φορέα.

«Ήταν μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση, που – για ακόμη μια φορά – ανέδειξε ότι, με κόπο και με πίστη στις αξίες του εθελοντισμού, μπορεί να συνεχίζεται με σταθερά βήματα η αέναη διάδοση του Πολιτισμού και της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet