Συνεχίζεται η λειτουργία των υπαίθριων αγορών με παρέμβαση Γ. Πατούλη
Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται η λειτουργία των υπαίθριων αγορών με παρέμβαση Γ. Πατούλη

Τη συνέχιση της πραγματοποίησης υπαίθριων αγορών αγροτικών προϊόντων υπό την οργανωτική ομπρέλα των δήμων και μέσω σαφώς καθορισμένων προϋποθέσεων πέτυχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση Γιώργος Πατούλης, για το σύνολο των δήμων της επικράτειας, έπειτα από επίμονη διεκδίκησή του προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο, όπως μας ενημερώνει σχετική ανακοίνωση.

Σε σειρά προφορικών επαφών και με το υπ΄ αριθμ. 055401/12-9-2014 έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου έθετε ως κοινωνικό αίτημα και αναγκαιότητα τη διατήρηση των εν λόγω αγορών ως διαδικασία που λειτουργεί υπέρ του κοινωνικού συμφέροντος και εξασφαλίζει σημαντικό όφελος για μεγάλη μερίδα οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένη παρέμβαση κρίθηκε επιβεβλημένη κατόπιν της τεθείσας από τον περασμένο Μάιο με τον Νόμο 4264/2014 απαγόρευσης διάθεσης αγροτικών προϊόντων σε δήμους με πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων (3.000), γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Δείτε την επιστολή του δημάρχου Αμαρουσίου
Δείτε την απάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet