Πρωτιά της παράταξης Τζιτζικώστα στις αρχαιρεσίες της ΕΝΠΕ
Σύνδεσμοι-Φορείς

Πρωτιά της παράταξης Τζιτζικώστα στις αρχαιρεσίες της ΕΝΠΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) για την ανάδειξη του νέου διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της ΕΝΠΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά τη διαλογή των ψήφων η εφορευτική επιτροπή εξέδωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, με τον συνδυασμό Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας να λαμβάνει ποσοστό 78,7% και να εκλέγει εννέα από τα δώδεκα αιρετά μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ. Σημειώνεται ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν εξ οφίτσιο οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας και τα 12 αιρετά μέλη που εκλέχθηκαν.

Αναλυτικά, ψήφισαν 335 μέλη της γενικής συνέλευσης από τους 356 εγγεγραμμένους στον εκλογικό κατάλογο. Μετά τη διαλογή 333 ήταν τα έγκυρα ψηφοδέλτια, ένα άκυρο και ένα λευκό.

Από τα έγκυρα ψηφοδέλτια έλαβαν ανά συνδυασμό:

  • Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες – Απόστολος Τζιτζικώστας – 262 (ποσοστό 78,7%) – Εκλέγει 9 μέλη: Χρήστος Μιχαλάκης, Θεόδωρος Λεονταρίτης, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Μαρία Λιονή, Θωμάς Πιτούλης, Ιωάννης Περγαντάς, Χαράλαμπος Μπονάνος, Θεόδωρος Βερούτης, Λύσσανδρος Μεταξάς.
  • Περιφερειακό Αυτοδιοικητικό Κίνημα – 37 (ποσοστό 11,1%) – Εκλέγει 1 μέλος: Ευάγγελος Αλμπάνης.
  • Περιφερειακή Συνεργασία – 20 (ποσοστό 6%) – Εκλέγει 1 μέλος: Γιώργος Ιωακειμίδης.
  • Λαϊκή Συσπείρωση – 14 (ποσοστό 4,2%) – Εκλέγει 1 μέλος: Σωτήρης Αβραμόπουλος

Με σειρά αριθμού σταυρών τακτικά μέλη στο νέο εποπτικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ εκλέγονται οι:

  • Σοφία Μαυρίδου – αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.
  • Γιώργος Κοντογιάννης – περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.
  • Βασίλης Ψαθάς – αντιπεριφερειάρχης Άρτας.
  • Φιλήμων Ζαννετίδης – θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.
  • Κωνσταντίνος Κόντος – περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Μετά το πέρας των εκλογών, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους από όλη τη χώρα για την εμπιστοσύνη τους και για το ισχυρό 78,7% που έλαβε ο συνδυασμός μας Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες στις εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Και οι 13 Περιφέρειες μαζί. Ως μία. Θα είμαστε εδώ, ενωμένοι και τα επόμενα χρόνια, απέναντι σε όλες τις προκλήσεις και σε όλα τα μέτωπα, να δίνουμε μάχες καθημερινά και να εργαζόμαστε σκληρά για το καλό των συμπολιτών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet