Στο διευρυμένο ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας Δήμου Διονύσου ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Στο διευρυμένο ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας Δήμου Διονύσου ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στη 2η διευρυμένη Συνεδρίαση Συντονιστικού  Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, που διεξήχθη υπό τον δήμαρχο, Γιάννη Καλαφατέλη, στην οποία έγινε ενημέρωση των παρευρισκόμενων για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, καθώς και γι’ αυτά που είναι σε εξέλιξη, για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, αφού ολοκλήρωσε την ενημέρωση, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την εξαιρετική συνεργασία και τόνισε ότι οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σε συνεργασία με τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας, έχοντας στη διάθεσή τους τα 30 πυροσβεστικά και βυτιοφόρα οχήματα του Δήμου, βοηθούν σημαντικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην κοινή προσπάθεια για τα δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα κατά την αντιπυρική περίοδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Διονύσου Γιούλα Λακαφώση, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Διονύσου και μέλος Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Θανάσης Κρητικός, τοπικοί σύμβουλοι από τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Διονύσου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής,  του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Δασαρχείων Πεντέλης και Πάρνηθας, καθώς και εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων του Δήμου Διονύσου.

Ο κ. Σιώμος, κατά την τοποθέτησή του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον δήμαρχο και τους αιρετούς του Δήμου Διονύσου για την υπευθυνότητα και τον εξαιρετικό σχεδιασμό τους, τους εργαζομένους και τους εθελοντές του Δήμου Διονύσου για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν, ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε όλους για τη διαχρονικά άριστη συνεργασία που έχουμε και πρέπει να συνεχίσουμε και για την παρούσα αντιπυρική περίοδο.

»Ο ΣΠΑΠ θα είναι κοντά στον Δήμο Διονύσου, όπως διαχρονικά κάνει, συνδράμοντάς τον σε ό,τι χρειασθεί. Ο Σύνδεσμος θα στείλει στον Δήμο έναν τετράμηνο συμβασιούχο εργαζόμενο με σκοπό να βοηθήσει στους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις και κατά τις ημέρες υψηλού σταδίου επικινδυνότητας,  θα λειτουργεί ως πυροφύλακας στο σημείο που θα του υποδειχθεί από τα στελέχη του Δήμου.

»Επίσης, με έξοδα του Συνδέσμου θα τοποθετηθεί ένα καινούργιο πυροφυλάκιο  στη θέση Αχλαδούλα Αγίου Στεφάνου.

»Ακόμη, θα διατεθεί χωματουργικό μηχάνημα, στο πλαίσιο σύμβασης που έχει συνάψει ο Σύνδεσμος για συντήρηση δασικών δρόμων, πάντα με την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασαρχείου Πεντέλης.

»Τέλος,  θα συνεχισθεί και για τα επόμενα δύο χρόνια η παραχώρηση των δύο πυροσβεστικών – εκχιονιστικών μηχανημάτων από τον Σύνδεσμο στον Δήμο Διονύσου.

«Εύχομαι σε όλους καλή και ασφαλή αντιπυρική περίοδο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet