Μάκης Βορίδης: Καλύπτεται το 81% των αναγκών των Δήμων σε μηχανικούς
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Μάκης Βορίδης: Καλύπτεται το 81% των αναγκών των Δήμων σε μηχανικούς

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο ενίσχυσης του αναπτυξιακού ρόλου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχωσής τους με εξειδικευμένο προσωπικό, προέκρινε την κάλυψη των αναγκών των Δήμων σε μηχανικούς.

Από το σύνολο των θέσεων που θα τεθούν για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου εντάσσονται, μεταξύ άλλων, και 351 μηχανικοί, εκ των οποίων οι 156 θα στελεχώσουν τις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων, ενώ οι υπόλοιποι 195 θα κατευθυνθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Ο συνολικός αριθμός αιτημάτων που υπεβλήθησαν από τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού για μηχανικούς ανέρχεται σε 434 και το ποσοστό ικανοποίησης σε 81%.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους 20 μήνες έχουν ενταχθεί στους ετήσιους προγραμματισμούς προσλήψεων 770 μηχανικοί, ενώ πρόσφατα δημιουργήθηκαν 150 πρόσθετες οργανικές θέσεις για την κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών Δόμησης.

Τέλος, το γραφείο Τύπου του υπουργείου σημειώνει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προσελήφθη μόλις ένας μηχανικός για την κάλυψη των αναγκών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet