Συνάντηση Γ. Πατούλη με ΤΑΙΠΕΔ
Ποιότητα Ζωής

Συνάντηση Γ. Πατούλη με ΤΑΙΠΕΔ

Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του ήδη επιβαρυμένου οικιστικού ιστού στο Μαρούσι με την εκμετάλλευση των ακινήτων ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ ξεκαθάρισε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης κατά τη συνάντηση που είχε με στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου στα γραφεία του φορέα.

Στη συνάντηση εκ΄ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ συμμετείχαν ο εντεταλμένος σύμβουλος Ανδρέας Ταπραντζής, οι project manager Θεόδωρος Γαβριηλίδης και Σοφία Αθανασοπούλου και ο τεχνικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Σπύρος Τσαγκαράτος.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Γ. Πατούλης επανέλαβε τη σταθερή θέση της διοίκησης σύμφωνα με την οποία η συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου και η διατύπωση γνώμης στις αποφάσεις που λαμβάνονται για την πόλη και τους κατοίκους της πρέπει να θεωρείται απαραίτητη και αναγκαία, ενώ θα βρίσκεται απόλυτα απέναντι στην οποιαδήποτε εκμετάλλευση ή αξιοποίηση ακινήτου που δεν συνεκτιμά τις ήδη επιβαρυμένες συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου ζήτησε να παραχωρηθούν στον Δήμο ακίνητα ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ για να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και στάθμευσης, προκείμενου να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ της εκμετάλλευσης που επιδιώκεται και της ανάγκης ύπαρξης κοινόχρηστων χώρων.

Παράλληλα υπενθύμισε στα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ την ομόφωνη απόφαση- ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την τροποποίηση του σχεδίου της πόλης, με σκοπό την αλλαγή των χρήσεως γης των εν λόγω ακινήτων σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους προς όφελος των κατοίκων.

Επίσης, όσον αφορά στο κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο της Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι, το οποίο ανήκει πλέον στο ΤΑΙΠΕΔ μετά την κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου ζήτησε να γίνει σεβαστή η πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση της πόλης, καθώς το Μαρούσι έχει συνδέσει την ιστορία του με την κεραμική τέχνη και το Κέντρο Κεραμικής συνεχίζει να αποτελεί ένα σύγχρονο κέντρο κεραμικής δημιουργίας και πανελλαδικό σύμβολο της κεραμικής τέχνης.

Τα δικαία αιτήματα του δημάρχου Γιώργου Πατούλη αποδέχτηκαν τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και συμφωνήθηκε να υπάρξει εκτενέστερη συζήτηση σε επόμενες συναντήσεις. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νικόλαος Πέππας, η προϊσταμένη της Πολεοδομίας Πέλλη Καββάγια και η νομική σύμβουλος Μαρία Τζαγάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet