Στρ. Σαραούδας: Θέλουμε να κάνουμε τη Μεταμόρφωση πιο λειτουργική και πιο «έξυπνη» πόλη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στρ. Σαραούδας: Θέλουμε να κάνουμε τη Μεταμόρφωση πιο λειτουργική και πιο «έξυπνη» πόλη

Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, είχε συνάντηση την Παρασκευή 29/5 με ερευνητική ομάδα του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Κατά τη συνάντηση ο κ. Σαραούδας συζήτησε με την επικεφαλής αναπληρώτρια καθηγήτρια Αθανασία Αλωνιστιώτη και τους συνεργάτες της για τις δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας στον άξονα των εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων (Smart Cities) και για το πώς μπορεί η τεχνολογία να συνδράμει στην αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών μιας αστικής πόλης όπως η Μεταμόρφωση.

Η ερευνητική ομάδα παρέθεσε σειρά ιδεών για τους τομείς Πολιτικής Προστασίας, της υγιούς διαβίωσης ηλικιωμένων, της παρακολούθησης των επιπέδων μόλυνσης και ακτινοβολίας, καθώς και σειρά «πράσινων» λύσεων που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν τεχνολογικά από την ερευνητική Ομάδα του ΕΚΠΑ.

Ο κ. Σαραούδας μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Προτεραιότητά μας είναι να μπορέσει να γίνει η πόλη μας, η Μεταμόρφωση, πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική, πιο έξυπνη. Μια προσπάθεια, όπου είναι χαρά και τιμή μας να έχουμε αρωγό το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ενός από τα πιο ιστορικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

»Ελπίζω με τη σημερινή μας συνάντηση να θέσαμε τα θεμέλια για μια εποικοδομητική συνεργασία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet