Και δεύτερο drone για την προστασία του Πεντελικού
Κοινωνία

Και δεύτερο drone για την προστασία του Πεντελικού

Ακόμα ένα drone παρέλαβε ο Δήμος Πεντέλης στις 12/6 για την προστασία του Πεντελικού, μετά την πρωτοβουλία της δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου και την πλήρη και ουσιαστική στήριξη του υπουργού Βασίλη Κικίλια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το δεύτερο drone θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το ήδη υπάρχον, χτενίζοντας καθημερινά και επί 24ωρου βάσεως το βουνό και τα αστικά δάση μας. Η ακτίνα της επιχειρησιακής του δράσης εκτείνεται από το δάσος του ΝΙΕΝ, στο οποίο εδρεύει και το κέντρο λειτουργίας του, ενώ καλύπτει τις νότιες και δυτικές πλαγιές του Πεντελικού όρους μέχρι τα όρια με την Κηφισιά.

«Συνεχίζουμε να διευρύνουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Δήμου μας», δήλωσε η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου κατά την παραλαβή του νέου εξοπλισμού, και συμπλήρωσε: «Η λειτουργία των drones, που έχει δρομολογηθεί εδώ και καιρό, είναι ακόμα μία απόδειξη της προσπάθειας που καταβάλλουμε για τον εκσυγχρονισμό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και θα τη συνεχίσουμε μέχρι να νιώσουμε και πάλι όλοι ασφαλείς».

Ο ειδικός σύμβουλος της δημάρχου, Λευτέρης Μανιαδάκης, δήλωσε: «Tις τελευταίες εβδομάδες σχεδιάσαμε με ακρίβεια το Νέο Κέντρο Επιχειρήσεων, ώστε να ενσωματώσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα του Δήμου μας για την καλύτερη δυνατή κάλυψη του βουνού και της πόλης μας. Σε συνεργασία με την εταιρεία Vanguard, εκπονήσαμε ένα καινοτόμο σχέδιο υπερπτήσεων, το οποίο καλύπτει σχεδόν το σύνολο των εκτάσεων του Δήμου μας, αλλά και πολύ μεγάλο μέρος από τους όμορους δήμους με την χρήση των υπερσύγχρονων drones τα οποία διαθέτουμε πλέον για την πυροπροστασία μας. Εναρμονισμένοι πλέον με τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου Πεντέλης, τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού αλλά και τα επιχειρησιακά στελέχη μας, η επιτήρηση του βουνού εκτελείται σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Το νέο επιχειρησιακό δόγμα που εφαρμόζει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους δήμους, μας δίνει την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα πιθανόν συμβάν άμεσα και με ακρίβεια. Με απόλυτο σεβασμό στις δυνάμεις της φύσης, προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε ένα ασφαλές και ήρεμο καλοκαίρι».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet