Πεντέλη 2020: Τραγέλαφος η μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πεντέλη 2020: Τραγέλαφος η μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

Ως απίστευτη και τραγελαφική χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μετατρέψει το Παίδων Πεντέλης σε mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά η δημοτική παράταξη Πεντέλη 2020.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Απίστευτο και όμως αληθινό! Λίγα 24ωρα πριν το άνοιγμα των σχολείων, το υπουργείο Υγείας αποφασίζει να μετατρέψει, για έναν μήνα, το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

Ένα παιδιατρικό νοσοκομείο 150 κλινών που:

  • Εφημερεύει καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:30 και όλο το 24ωρο κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και κάθε δεύτερη Κυριακή.
  • Λειτουργεί ήδη 4 εμβολιαστικές γραμμές.
  • Εξυπηρετεί όλη τη Βόρεια και Ανατολική Αττική, καθώς και κοντινούς νομούς.

Είναι πραγματικά τραγελαφικό, την ώρα που περιμένουμε τεράστια αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά, λόγω του ανοίγματος των σχολείων μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, το υπουργείο Υγείας να αποφασίζει να αναστείλει για έναν μήνα τη λειτουργία του ενός εκ των τριών παιδιατρικών νοσοκομείων της Αττικής, μετατρέποντάς το από Μονάδα Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε Πρωτοβάθμια, επιβαρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τα άλλα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία και αφήνοντας στο έλεος του Θεού ένα τεράστιο αριθμό παιδιών και γονιών που εξυπηρετούνταν δωρεάν από το συγκεκριμένο δημόσιο νοσοκομείο.

Είναι αυτονόητο ότι ως δημοτική παράταξη στεκόμαστε απέναντι σε αυτή την ενέργεια του υπουργείου Υγείας και ζητάμε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης – “βόμβα”, που υποβαθμίζει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας προς τα παιδιά. Είναι επίσης αυτονόητο ότι στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, που καθημερινά υπερβάλλουν εαυτόν και που πρώτοι μπήκαν στον αγώνα για την ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet