Προχωρά η πολεοδόμηση και της περιοχής Νεκροταφείο στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Προχωρά η πολεοδόμηση και της περιοχής Νεκροταφείο στο Χαλάνδρι

Ακόμα ένα βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης στο σχέδιο πόλης και της περιοχής πέριξ του Νεκροταφείου, έγινε μετά την έγκριση της Β Ανάρτησης της πολεοδομικής μελέτης που εκπονείται μέσω προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμος Χαλανδρίου με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Μητροπολιτική Αθήνα».

Όπως ενημέρωσε ο Δήμος Χαλανδρίου, τα ρυμοτομικά διαγράμματα της μελέτης θα αναρτηθούν από 1 έως 26 Ιουλίου 2024, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (Αγ. Γεωργίου & Φιλ. Λίτσα 29 – 1ος όροφος), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10.00 έως 13.00.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής καλούνται, στο ίδιο διάστημα, να λάβουν γνώση των στοιχείων και να υποβάλλουν στο πρωτόκολλο του Δήμου (Αγίου Γεωργίου 30 & Αριστείδου) διά ζώσης τίτλους ιδιοκτησίας και τυχόν ενστάσεις, καθώς και να προσκομίσουν στοιχεία των πράξεων αναλογισμού που αφορούν απαλλοτριωτέα τμήματα των ιδιοκτησιών τους.

Η ένταξη και της ζώνης πέριξ του Νεκροταφείου στο σχέδιο πόλης, αποτελεί ακόμα μία πολεοδομική εκκρεμότητα δεκαετιών που οδηγείται σε επίλυση μετά από προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου που οδήγησαν πρώτα στην αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου καθώς και στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση της πολεοδομικής μελέτης, μεταξύ Δήμου Χαλανδρίου και Περιφέρειας Αττικής.

Η πολεοδομική μελέτη αναμένεται να επιλύσει χρόνια προβλήματα της περιοχής, με την μείωση της εκτός σχεδίου ζώνης, από τα 250 μέτρα στα 50 μέτρα πέριξ του κοιμητηρίου, τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και αθλητισμού, πεζοδρόμων και αστικών υποδομών και προβλέπει χρήση αμιγούς κατοικίας στο μεγαλύτερο τμήμα της. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την προστασία και την ανάδειξη του Βριλησσού.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet