Νταμπλούχος ο Ολυμπιακός, πήρε και το Κύπελλο Ελλάδος
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΤΖΗΠΟΛ
Αθλητισμός

Νταμπλούχος ο Ολυμπιακός, πήρε και το Κύπελλο Ελλάδος

Ο πολυνίκης του Κυπέλλου, Ολυμπιακός, νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και κατάκτησε τον 28ο τίτλο στη διοργάνωση, φτάνοντας ταυτόχρονα στο νταμπλ για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, καθώς είχε προηγηθεί το πρωτάθλημα.

Πρόσωπο του αγώνα στην τέταρτη νίκη των «ερυθρόλευκων» σε οκτώ συναντήσεις με την ΑΕΚ σε τελικό Κυπέλλου ο Ραντζέλοβιτς, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 9ο λεπτό κι επέτρεψε στην ομάδα του να φτάσει στα 18 νταμπλ.

Στο 8′ η Ένωση άγγιξε το 1-0, όταν ο Λιβάγια εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και ο Ολιβέιρα προσπάθησε με προβολή να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Μπα απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Στο επόμενο λεπτό ήρθε η… απάντηση, μόνο που οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εύστοχοι: ο Καμαρά βρήκε τον Ραντζέλοβιτς δεξιά, με τον Σέρβο να μπαίνει στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ να γράφει το 1-0, που έμεινε ως το τέλος.

Οι πρωταθλητές στο 35΄ βρέθηκαν μία… ανάσα από το 2-0. Μετά από εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, ο Ελ Αραμπί απέφυγε τον Μπακάκη, πλάσαρε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. 

Ο Ολυμπιακός στο 49′ λίγο έλειψε να φτάσει στο 2-0, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Μασούρα, αλλά ο Τσιντώτας είπε «όχι» στο τετ α τετ! Στο 54′ ο Μασούρας κέρδισε πέναλτι για τους «ερυθρόλευκους», από ανατροπή του Μπακάκη, αλλά ο Τσιντώτας νίκησε τον Ελ Αραμπί, αποκρούοντας με τα πόδια.

Η ΑΕΚ πίεσε αλλά χωρίς ουσία και στο 88′ κινδύνεψε κιόλας, όταν από λάθος του Μάνταλου, ο Ελ Αραμπί έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε, στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του τελικού. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet