Οκτώ πυροβολισμούς έριξε ο Ν. Μαζιώτης πριν συλληφθεί
Κοινωνία

Οκτώ πυροβολισμούς έριξε ο Ν. Μαζιώτης πριν συλληφθεί

Οκτώ φορές πυροβόλησε κατά των αστυνομικών ο Νίκος Μαζιώτης σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα και το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννηθείς το 1977 στην Αθήνα, και όπως ανέφερε ο κ. Δ. Τσακνάκης με αυτό το όνομα είχε αγοράσει αυτοκίνητο το οποίο πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας τον Μάρτιο του 2014. Το αυτοκίνητο ήταν ένα Hyundai Accent χρώματος ασημί και με άδεια κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, που αγοράστηκε το 2013.

Όπως είπε ο κ. Δ. Τσακνάκης, η πρώτη επαφή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τον Νίκο Μαζιώτη έγινε στη διασταύρωση των οδών Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης. Στη θέα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πυροβόλησε με το USP όπλο του μία φορά και συνέχισε προς την Πλατεία Μοναστηρακίου.

Εκεί ακριβώς, όταν είδε ότι εγκλωβίζεται, πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον αστυνομικών και πολιτών. Αυτό είχε ως συνέπεια να τραυματιστούν στο σημείο ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός, όλως ελαφρά. Ο μεν Αυστραλός νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό εκτός κινδύνου, με ένα όλως ελαφρό τραύμα στον αστράγαλο από εξοστρακισμό σφαίρας, ο δε Γερμανός συνέχισε την κρουαζιέρα του.

Στη συνέχεια ο δράστης ανέβηκε την Μητροπόλεως και εκεί πυροβόλησε ακόμη δύο φορές κατά ειδικού φρουρού που εκτελούσε υπηρεσία για το παρεμπόριο κι έσπευσε να συνδράμει, τραυματίζοντάς τον στο πόδι και στην κοιλιά. Ο αστυνομικός σώθηκε από τον δεύτερο πυροβολισμό λόγω του αλεξίσφαιρου γιλέκου που φορούσε.

Εκείνη τη στιγμή ένας αστυνομικός της ομάδας «ΔΙΑΣ» πυροβόλησε μια φορά εναντίον του Μαζιώτη τραυματίζοντας τον στο βραχιόνα.

Εμπλοκή Μαζιώτη σε ληστείες

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει η συμμετοχή του Μαζιώτη στη ληστεία στα Μέθανα Τροιζηνίας, καθόσον εκεί βρέθηκε παλαμικό του αποτύπωμα.

Από την έρευνα επίσης προκύπτει γενετικός τύπος στη ληστεία της Τράπεζας στην Κλειτορία Αχαίας, γενετικός τύπος, που ταυτίζεται σε πλήθος αντικειμένων και προσωπικών αντικειμένων που βρέθηκαν στην οικία του, κατά την αρχική του σύλληψη τον Απρίλιο του 2010.

Επίσης, θα κατηγορηθεί γιατί ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της έκρηξης που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο στην οδό Αμερικής.

Σύμφωνα με τον κ. Δ. Τσακνάκη ο Μαζιώτης είχε αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του και εντοπίστηκε στη Πλ. Μοναστηριακίου από άνδρες της αντιτρομοκρατικής καθώς βρισκόταν καιρό σε εξέλιξη ειδική επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαζιώτης είχε συλληφθεί στις 11.4.10 για συμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και άλλα κακουργήματα, ενώ είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 50 ετών.

Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης μετέφερε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και όλης της κυβέρνησης. Χαρακτήρισε πολύ μεγάλη επιτυχία τη σύλληψη του Μαζιώτη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά σιτς συντονισμένες προσπάθειες όλου του Σώματος. «Η σημερινή επιτυχία της Αστυνομίας συνεισφέρει με πολλαπλά οφέλη στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε.

Συνομιλία Σαμαρά με τραυματία ειδικό φρουρό

Τηλεφωνική συνομιλία με τον ειδικό φρουρό, τον οποίο συνεχάρη για τον ηρωισμό του κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη, είχε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός, με δική του πρωτοβουλία, κάλεσε στο τηλέφωνο τον ειδικό φρουρό. «Συγχαρητήρια. Μας έχεις κάνεις όλους περήφανους, έδειξες μεγάλη γενναιότητα» φέρεται να είπε στον αστυνομικό ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον ειδικό φρουρά, ο οποίος εξεπλάγη ευχάριστα από το απροσδόκητο τηλεφώνημα, ότι θα τον συναντήσει μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Στα ίχνη του Μαζιώτη» τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ.

Στα ίχνη του Μαζιώτη βρισκόταν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες, και επομένως η σύλληψή του ήταν θέμα χρόνου, όπως αφήνει να εννοηθεί υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά το χτύπημα στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος, οι αστυνομικοί ήταν σίγουροι ότι ο νούμερο ένα καταζητούμενος τρομοκράτης μένει και κινείται στο κέντρο της Αθήνας.

Επιτυχής η πρώτη χειρουργική επέμβαση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε έπειτα από δύομισι ώρες η ορθοπαιδική επέμβαση στον Νίκο Μαζιώτη. Οι χειρουργοί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» επισημαίνουν ότι θα χρειαστεί και νέα επέμβαση, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα και θεωρούν ότι ίσως απαιτηθεί και τρίτη νευροχειρουργική.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet