Αλ Κάιντα: Χιλιάδες φορές θα επαναλάβουμε την 11η Σεπτεμβρίου
Κόσμος

Αλ Κάιντα: Χιλιάδες φορές θα επαναλάβουμε την 11η Σεπτεμβρίου

O ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, απείλησε τις ΗΠΑ ότι η τρομοκρατική οργάνωση θα επαναλάβει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου «χιλιάδες φορές», σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο με αφορμή την 15η επέτειο των πολύνεκρων χτυπημάτων στη Νέα Υόρκη.

Η 11η Σεπτεμβρίου είναι «το αποτέλεσμα των εγκλημάτων σας εναντίον μας» τόνισε ο Ζαουάχρι στο βίντεο που προβλήθηκε σε λογαριασμούς τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο, απευθυνόμενος στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν τα «εγκλήματα» συνεχιστούν, η 11η Σεπτεμβρίου «θα επαναληφθεί χιλιάδες φορές».

Την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, δύο επιβατικά αεροπλάνα εξετράπησαν από την πορεία τους και συνετρίβησαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, σκοτώνοντας 2.753 ανθρώπους. Την ίδια ημέρα, ένα τρίτο επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Πενσυλβάνια και άλλο ένα στο Πεντάγωνο, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον.

Στο βίντεο, ο Ζαουάχρι αναφέρεται στην πολιτική των ΗΠΑ προς τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες καταγγέλλοντας την «κατοχή» των εδαφών σε αυτές τις χώρες και τη στήριξη της Ουάσιγκτον σε «εγκληματικές και διεφθαρμένες» κυβερνήσεις.

Οι απειλές του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης διατυπώνονται σε μια χρονική στιγμή όπου οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι οι ΗΠΑ έμαθαν να προστατεύονται από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών με εξελιγμένα μέσα, όμως παραμένουν ευάλωτες σε πιο απλής μορφής επιχειρήσεις που εξαπολύουν τοπικοί εξτρεμιστές.

Αν και, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ επικέντρωσαν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας εναντίον της Αλ Κάιντα και των Αφγανών Ταλιμπάν, σήμερα στοχοθετούν κατά προτεραιότητα την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ζαουάχρι κάλεσε επίσης τους τζιχαντιστές να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τους Αφροαμερικανούς να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ προκειμένου να «προφυλαχθούν» από τους αμερικανικούς νόμους, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, ελέγχονται από «τη λευκή πλειοψηφία».

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet