Έργα καθαρισμού των ρεμάτων στην Π.Ε. Ανατ. Αττικής προϋπολογισμού 778.000 ευρώ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Έργα καθαρισμού των ρεμάτων στην Π.Ε. Ανατ. Αττικής προϋπολογισμού 778.000 ευρώ

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, υπέγραψε σήμερα (21/10) σύμβαση στην οποία προβλέπεται η ανάθεση σε τεχνική εταιρεία της εκτέλεσης έργων καθαρισμού των ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, παρουσία εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Τα έργα προϋπολογισμού 778.000 ευρώ, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε προθεσμία 12 μηνών, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Πατούλης επεσήμανε πως με δεδομένο ότι τα θέματα που σχετίζονται με την πολιτική προστασία είναι προτεραιότητα, είναι αναγκαία τα σχετικά έργα να εκτελούνται με αρτιότητα, ταχύτητα και εντός χρονοδιαγραμμάτων, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, σε αυτό το πλαίσιο και με σκοπό την επισταμένη παρακολούθηση της κατάστασης των ρεμάτων κυρίως αυτών που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, επικαλέστηκε το Παρατηρητήριο Καθαρισμού των Ρεμάτων που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του.

Ειδικότερα, μέσω του Παρατηρητηρίου ελέγχονται σε καθημερινή βάση οι ρυθμοί υλοποίησης των έργων και η κατάσταση των ρεμάτων, καθώς συγκεντρώνονται συγκριτικά στοιχεία και φωτογραφικό υλικό της εικόνας που έχουν τα ρέματα πριν αλλά και μετά τις παρεμβάσεις, προσθέτει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας δεσμεύτηκε για την έγκαιρη υλοποίηση των έργων, επισημαίνοντας πως ήδη εκτελούν εργασίες τρία συνεργεία, στις περιοχές του Μενιδίου, του Ωρωπού και του Μαραθώνα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τα εξής:

«Οι δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε πολύ συχνά πλέον, δεν μας αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για εφησυχασμό. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας ότι θα ενισχύουμε συνεχώς τη θωράκιση των πόλεων μας, καθημερινά εκτελούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με έμφαση στους καθαρισμούς των ρεμάτων, κυρίως αυτών που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας.

»Η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στην Αττική και η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών, είναι στις απόλυτες προτεραιότητές μας και προς αυτή την κατεύθυνση, ακόμα και σε αυτή την πολύ δύσκολη υγειονομική συγκυρία για τη χώρα μας εργαζόμαστε και σχεδιάζουμε καθημερινά, παρεμβάσεις. Με πράξεις και όχι λόγια, αποδεικνύουμε καθημερινά πως μεριμνούμε για την καλύτερη προστασία των πολιτών».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet