Περιφέρεια Αττικής: 6 εκατ. ευρώ για τη στήριξη κατοίκων και επιχειρηματιών στο Μάτι
Επιχειρήσεις-Αγορά

Περιφέρεια Αττικής: 6 εκατ. ευρώ για τη στήριξη κατοίκων και επιχειρηματιών στο Μάτι

Με νέες δράσεις οικονομικής ενίσχυσης ύψους 6 εκατ. ευρώ και συνέχιση των παρεμβάσεων ψυχοκοινωνικής μέριμνας συνεχίζει να στηρίζει η Περιφέρεια Αττικής κατοίκους και επιχειρηματίες στο δοκιμαζόμενο Μάτι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της και με στόχο να συμβάλλει ουσιαστικά και εποικοδομητικά στην προσπάθεια αποκατάστασης, οικονομικής ανόρθωσης αλλά και επιστροφής στην κανονικότητα.

Τις νέες δράσεις της Περιφέρειας ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στις εκδηλώσεις μνήμης για τις 102 ανθρώπινες απώλειες που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

Ειδικότερα, πρόκειται για νέα πρόσκληση του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων, αλλά και για την ίδρυση νέων στις πληγείσες περιοχές.

Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί από το ΠΕΠ Αττικής για τη συγκεκριμένη δράση ανέρχεται σε 6 εκατ. ευρώ και αφορά αποκλειστικά σε επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή προτίθενται να μεταφέρουν την έδρα τους στους πληγέντες από πλημμύρες και φωτιές Δήμους. Το ύψος της ενίσχυσης θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 ευρώ και 200.000 ευρώ με 100% χρηματοδότηση. Ανάμεσα στις επιλέξιμες δαπάνες της δράσης είναι: κτήρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος, μηχανήματα – εξοπλισμός, μεταφορικά μέσα επαγγελματικής χρήσης, εξοπλισμός και εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας, πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, λογισμικά, προβολή – προώθηση, συμβουλευτικές υπηρεσίες, δημιουργία θέσεων απασχόλησης κ.ά.

Η περιφερειακή αρχή σημειώνει ότι κατά το προηγούμενο διάστημα, η Περιφέρεια Αττικής, έχει δρομολογήσει και υλοποιεί τις εξής παρεμβάσεις:

  • Έγκριση και διάθεση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020 οικονομικής ενίσχυσης λόγω απώλειας εισοδήματος, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ σε 369 μικρομεσαίες επιχειρήσεις με έδρα τους Δήμους που επλήγησαν από πλημμύρες και φωτιές, με σκοπό τη στήριξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της τοπικής οικονομίας.
  • Λειτουργία Δομής ψυχολογικής υποστήριξης των κατοίκων της περιοχής προκειμένου να επανέλθει το συντομότερο δυνατό η κανονικότητα στη ζωή τους. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στις προθέσεις της Περιφέρειας Αττικής είναι η συνέχιση της χρηματοδότησης της δράσης και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των κατοίκων.

Δεχόμενος τις ευχαριστίες από τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και τα πληγέντα νοικοκυριά, ο κ. Πατούλης, δήλωσε:

«Ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, στηρίζουμε σε οικονομικό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο την ευάλωτη αυτή περιοχή και τους ανθρώπους της που χρήζουν σταθερής μέριμνας και υποστήριξης.

»Είμαστε κοντά τους με συγκεκριμένα έργα και πράξεις και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά.

»Το Μάτι και μαζί η τοπική κοινωνία, πρέπει να επουλώσουν τις πληγές τους και με τη δική μας στήριξη να οικοδομήσουν την επόμενη ημέρα. Προσπαθούμε συντεταγμένα, με σχέδιο, και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, να συμβάλουμε στην ανάκαμψη της τοπικής επιχειρηματικότητας και στην ανάπτυξη στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφές»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet