Τιμητικές εκδηλώσεις για την επέτειο συμπλήρωσης 76 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ
Κοινωνία

Τιμητικές εκδηλώσεις για την επέτειο συμπλήρωσης 76 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ

Τον καθοριστικό ρόλο του ΟΗΕ για την οικοδόμηση της ειρήνης και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας τις τιμητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 76 χρόνων από την ίδρυσή του, υπό τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας και του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης και οι επίσημοι προσκεκλημένοι ανέβηκαν την Κυριακή (24/10) πρωί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου πραγματοποιήθηκε έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας του ΟΗΕ από τους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Σμυρλής, ο βουλευτής Α’ Πειραιώς, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ως εκπρόσωπος της Βουλής, η εκπρόσωπος γ.γ. ΟΗΕ Τατιάνα Χέμα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Στελεχών των Ηνωμένων Εθνών, Γεώργιος Καμιζούλης, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ, αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, το μέλος Κεντρικής Επιτροπής του ΜΕΡΑ 25 Σαράντος Θεοδωρόπουλος, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος Δ.Σ. Αθήνα 9,84 Θεόπη Δομάζου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αθηναίων, ο γραμμ. Πρεσβείας Α Ιωάννης Ζελομοσίδης, εκπροσωπώντας την Προεδρία της Δημοκρατίας, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Μαίρη Βιδάλη, εκπρόσωποι των αρχηγείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.ά.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στα 76 χρόνια της ύπαρξής του, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών δεν έπαψε να επιτελεί το έργο του με συνέπεια, «υποδεικνύοντας λύσεις για να διαμορφωθεί ένα καλύτερο αύριο για όλους τους λαούς, προωθώντας τον ειρηνικό διάλογο, τις δημοκρατικές αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας, σε εθνικό και ατομικό επίπεδο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet