Χαλάνδρι: Σε εκστρατεία με θέμα «οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί» o B. Γιαννακόπουλος
Κοινωνία

Χαλάνδρι: Σε εκστρατεία με θέμα «οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί» o B. Γιαννακόπουλος

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος μαζί με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα παραβρέθηκαν σε πολυσύχναστο πεζόδρομο του Χαλανδρίου όπου διασκεδάζει τα βράδια η νεολαία και όχι μόνο.

Όπως αναφέρει ο Β. Γιαννακόπουλος, στόχος ήταν να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν τους νέους και τις νέες ότι «οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί» και πως «η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό».

Η εκστρατεία έγινε στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής δράσης για «νύκτα χωρίς ατυχήματα» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και δεκάδων φορέων της αυτοδιοίκησης, δημοσίων και ιδιωτικών οργανισμών. Την οργάνωση των εκδηλώσεων σε 40 σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα είχε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», εθελοντές του οποίου με την καθοδήγηση της ακούραστης Β. Μυλωνά, προέτρεπαν τις παρέες να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά για να αναλάβει, στο τέλος τη βραδιάς, το ρόλο του «οδηγού της παρέας».

Ο Β. Γιαννακόπουλος σημειώνει ότι επόμενο βήμα στην αέναη προσπάθεια για μείωση των τροχαίων στις πόλεις και τις γειτονιές της Αττικής είναι η υλοποίηση, από κοινού Περιφέρειας και Ινστιτούτου, ενός πιλοτικού προγράμματος βιωματικής εκπαίδευσης μαθητών και μαθητριών σε 25 γυμνάσια και λύκεια.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet