Τις θέσεις της ΚΕΔΕ επί του ν/σ για το υπαίθριο εμπόριο παρουσίασε στη Βουλή ο γ.γ. της Ένωσης Δ. Καφαντάρης
Θεσμικοί Φορείς

Τις θέσεις της ΚΕΔΕ επί του ν/σ για το υπαίθριο εμπόριο παρουσίασε στη Βουλή ο γ.γ. της Ένωσης Δ. Καφαντάρης

Τις θέσεις του πρώτου βαθμού Αυτοδιοίκησης σχετικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο μετέφερε ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, στη σημερινή (19/10) συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, καταθέτοντας ταυτόχρονα τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Όπως επεσήμανε στην παρέμβασή του, η τελευταία τροποποιημένη έκδοση του σχεδίου νόμου είναι σαφώς βελτιωμένη συγκριτικά με τα πρώτα δύο σχέδια που έλαβε η ΚΕΔΕ. Ειδικότερα, κατηγοριοποιεί ορθότερα τα μόρια για τη χορήγηση των αδειών και των θέσεων στις λαϊκές, εισάγοντας και κοινωνικά κριτήρια για ευπαθείς ομάδες.

«Εκτός από ορισμένες τεχνικές διορθώσεις, ο πυρήνας του Σχεδίου Νόμου και οι επιμέρους ρυθμίσεις μάς βρίσκουν σύμφωνους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «εφόσον βέβαια ληφθούν υπόψη και συμπεριληφθούν οι προτάσεις μας για τα τέλη δραστηριοποίησης, δηλαδή να εισπράττονται από τον οικείο δήμο σε ποσοστό 100% και όχι στο 75%, όπως προβλέπεται από το σχέδιο νόμου». Και αυτό διότι οι δήμοι είναι αυτοί που βαρύνονται εξ’ ολοκλήρου με τις δαπάνες για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας- αποκομιδής απορριμμάτων, όπως εξήγησε.

Επίσης, ζήτησε να συμπεριληφθούν οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για την αρμοδιότητα επί των Κυριακάτικων Αγορών και τη μείωση των κυρώσεων-προστίμων, προκειμένου να είναι σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet