ΚΕΔΕ: Οι δήμοι έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για την πυροπροστασία της χώρας
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Οι δήμοι έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για την πυροπροστασία της χώρας

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) υποστηρίζει ότι, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα, επιχειρείται «μια συστηματική και συντονισμένη επίθεση σε βάρος των δημάρχων όλης της χώρας, στους οποίους επιρρίπτεται η κύρια ευθύνη για το γεγονός πως σε πολλές περιοχές έχουν συσσωρευτεί σε δρόμους κι ακάλυπτους χώρους μεγάλες ποσότητες από κλαδέματα και ξερά χόρτα, που δεν έχουν ακόμη συλλεχθεί, τα οποία αποτελούν εν δυνάμει απειλή για πρόκληση φωτιάς».

Η ΚΕΔΕ παραδέχεται ότι το πρόβλημα είναι πράγματι υπαρκτό, αλλά για την κατάσταση αυτή οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι δήμοι. «Όσοι μας κατηγορούν το κάνουν είτε από άγνοια, γιατί δεν γνωρίζουν τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τις περιπτώσεις αυτές, είτε από δόλο, γι’ αυτό και σκόπιμα επιχειρούν “να φορτώσουν τον μουτζούρη” στην αυτοδιοίκηση και να μείνουν στο απυρόβλητο όσοι ευθύνονται πραγματικά για τα ελλείμματα στον τομέα της πυροπροστασίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αυτοδιοικητικός φορέας στην ανακοίνωσή του.

Μάλιστα παραθέτει τους πέντες λόγους που επιβεβαιώνουν τη θέση του ότι μόνο οι δήμοι δεν ευθύνονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα συσσωρευμένα κλαδέματα.

Δείτε αναλυτικά τους λόγους που επικαλείται η ΚΕΔΕ:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet