Πλημμύρες στο Μαρούσι, ατυχήματα στα Μελίσσια από το μπουρίνι
Αυτοδιοίκηση

Πλημμύρες στο Μαρούσι, ατυχήματα στα Μελίσσια από το μπουρίνι

Το ξαφνικό μπουρίνι το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιουνίου 2016, το οποίο συνοδεύτηκε από έντονη χαλαζόπτωση, δημιούργησε προβλήματα, αλλά και απρόοπτα στα Βόρεια Προάστια.

Με το που ξεκίνησε η καταιγίδα, ο φωτεινός σηματοδότης στη διασταύρωση της Λεωφόρου Πεντέλης με τη Λ. Κηφισιάς έπαψε να λειτουργεί, με αποτέλεσμα τα οχήματα που ήθελαν να περάσουν από τη Λ. Πεντέλης στο ρεύμα της Λ. Κηφισιάς με κατεύθυνση προς Αθήνα να επιχειρούν επικίνδυνη έξοδο υπό καταρρακτώδη βροχή.

Το όχημα παραλίγο να περάσει εξ ολοκλήρου μέσα στην τράπεζα...
Το όχημα παραλίγο να περάσει εξ ολοκλήρου μέσα στην τράπεζα…

Προβλήματα με τους φωτεινούς σηματοδότες σημειώθηκαν και στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στα Μελίσσια, όπου σημειώθηκε και ένα ατύχημα, που ευτυχώς δεν πήρες τραγικές διαστάσεις. Συγκεκριμένα ένα όχημα 4Χ4 το οποίο κινείτο επί της Λ. Δημοκρατίας, με κατεύθυνση το Μαρούσι, για άγνωστους λόγου ξέφυγε από την πορεία του, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και «καρφώθηκε» στην τζαμαρία του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς (στη Λ. Δημοκρατίας 71, λίγο πάνω από το ύψος του ναού της Ζωοδόχου Πηγής). Το ευτύχημα ήταν ότι εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν κάποιος άνθρωπος είτε στο ΑΤΜ που βρισκόταν εκατοστά δίπλα από το σημείο που σταμάτησε το όχημα, είτε στην είσοδο του παρακείμενου κομμωτηρίου.

Το γεφυράκι της… πλημμύρας
Συνηθισμένο φαινόμενο μετά από κάθε νεροποντή στο γεφυράκι της Ν. Λέσβου.
Συνηθισμένο φαινόμενο μετά από κάθε νεροποντή στο γεφυράκι της Ν. Λέσβου.

Εν τω μεταξύ, από την ισχυρή νεροποντή αποκλείστηκε, για πολλοστή φορά, το… πολύπαθο γεφυράκι στη Νέα Λέσβο Αμαρουσίου, σχεδόν στα σύνορα με τα Μελίσσια, το οποίο «ολημερίς το… επισκευάζει η Περιφέρεια, το βράδυ… πλημμυρίζει». Το αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστούν σε αυτό κάποια οχήματα που επιχείρησαν να το διασχίσουν, ενώ οι οδηγοί προσπαθούσαν να βρουν εναλλακτικές διαδρομές για να φθάσουν στη Λ. Κηφισιάς, με όλα τα κυκλοφοριακά προβλήματα που συνεπαγόταν αυτή η επιλογή.

Τελικώς, υπήρξε κινητοποίηση από πλευράς Δήμου Αμαρουσίου, συνεργεία του οποίου μετέβησαν στο σημείο και αποκατέστησαν το πρόβλημα.

Σε ετοιμότητα τα συνεργεία του Δήμου Πεντέλης
Τα συνεργεία του Δήμου Πεντέλης επί το έργο...
Τα συνεργεία του Δήμου Πεντέλης επί το έργο…

Γύρω στα μεσάνυχτα της Τρίτης 28 Ιουνίου, ο φακός του «Ε» κατέγραψε τις προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου Πεντέλης, με επικεφαλής τον τοπικό αντιδήμαρχο Ηλία Τσουχνικά, να καθαρίσουν τα φρεάτια στο ύψος της Λ. Δημοκρατίας όπου σημειώθηκε το ατύχημα με το όχημα που «εισέβαλε» στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο τοπικός αντιδήμαρχος Ηλίας Τσουχνικάς επιβλέπει τις εργασίες.
Ο τοπικός αντιδήμαρχος Ηλίας Τσουχνικάς επιβλέπει τις εργασίες.

Όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος, παρά την ισχυρή νεροποντή, δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα στον Δήμο Πεντέλης, ενώ τα συνεργεία θα παρέμεναν στον δρόμο μέχρι τα ξημερώματα, απομακρύνοντας από τις σχάρες ομβρίων τα φερτά από την ισχυρή βροχή υλικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet