ΣΕΚ Αμαρουσίου: 18 Μαρτίου συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας»
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΚ Αμαρουσίου: 18 Μαρτίου συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας»

«Στις 18 Μαρτίου, απεργούμε και διαδηλώνουμε στο πλευρό των εργαζόμενων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», που αγωνίζονται ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να τσακίσει το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο, απολύοντας τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά», όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων ΚΑΤ (ΣΕΚ) Αμαρουσίου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, οι εργαζόμενοι σημειώνουν τα εξής:

Με στάση εργασίας από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ. μας καλούν η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ και η ΑΔΕΔΥ. Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού από το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της πανδημίας αλλά πολύ περισσότερο των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας δείχνει τώρα με το ξέσπασμα του τρίτου κύματος την εγκληματική, ταξική της φύση.

Μαζί με τον κορωνοϊό, έχει αυξηθεί, λόγω φτώχειας και τυφλής καραντίνας, η συνολική νοσηρότητα του πληθυσμού. Τους προειδοποιούσαμε με τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι θάνατοι στην Ελλάδα κατά το 2020 αυξήθηκαν κατά 3,65% σε σχέση με το 2019.

Από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου η αύξηση των θανάτων κυμάνθηκε από 33% έως 42,1%. Στο ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» καταγγέλλεται ότι 11 διασωληνωμένοι με COVID βρίσκονται εκτός ΜΕΘ και γίνονται εισαγωγές non-covid περιστατικών, χωρίς να υπάρχουν κρεβάτια.

Τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης δείχνει και η κατάσταση στο ΚΑΤ. Όπως επισημαίνεται από το σωματείο, το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο κατά 160 ειδικευόμενους γιατρούς, 350 νοσηλευτές, με βασικές ελλείψεις σε ειδικότητες, όπως πνευμονολόγων, γαστρεντερολόγων, αιματολόγων, ψυχιάτρων.

Προκλητική είναι και η κατάργηση ΜΕΘ, ώστε να μετατραπούν σε κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά Covid. Χρειάζεται κλιμάκωση απέναντι στη διάλυση της υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Για αυτό 18 Μαρτίου απεργούμε. Γιατί στην ενότητα και την αλληλεγγύη είναι η δύναμη. Αυτήν την περίοδο, μια σειρά κλάδοι ξεσηκώνονται και τα σωματεία τους δυναμώνουν, όπως στον χώρο των ηθοποιών και του επισιτισμού. Η κυβέρνηση θέλει να απαντήσει με ένα συνολικό χτύπημα του συνδικαλισμού (και γι’ αυτό ετοιμάζεται μέσα στον Μάρτιο να φέρει τον αντισυνδικαλιστικό νόμο).

Εάν περάσει η απόλυση προέδρου σωματείου, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, θα ανοίξει αυτός ο δρόμος. Θα είναι χτύπημα και στο ίδιο το κίνημα των υγειονομικών, όπου ο Κ. Καταραχιάς και το Σωματείο του Άγιου Σάββα έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, στις μάχες για να υπερασπίσουν τη δημόσια υγεία και να αποκαλύψουν τις εγκληματικές κυβερνητικές πολιτικές.

Δεν θα αφήσουμε αυτή την επίθεση να περάσει!

Στις 18 Μαρτίου, συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας» στις 12:00 – Πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet