«Το κλειδί της καρδιάς» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας
Αυτοδιοίκηση

«Το κλειδί της καρδιάς» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

«Το κλειδί της καρδιάς», μια παράσταση βασισμένη στο διήγημα της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της Βασιλοπούλας», θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 9 το βράδυ , στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη.

Πρόκειται για ένα υπέροχο έργο, της συγγραφέως που σημάδεψε με την πένα της την Ελλάδα του 20ού αιώνα και όχι μόνο. Μια ατμοσφαιρική παράσταση με ζωντανή μουσική, ευρηματικά σκηνικά – κοστούμια και μαγικούς φωτισμούς, έτοιμη να  αγγίξει την ψυχή όλων. Οι ηθοποιοί, ζωντανεύοντας τους ρόλους με μαεστρία, προκαλούν μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στο παραμύθι και να αναζητήσουν το νόημα της ζωής… την αγάπη.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια φορά κι έναν καιρό σ ένα μεγάλο νησί ήταν ένας Βασιλιάς καλός που είχε φροντίσει να έχει δουλειά όλος ο λαός. Έτσι, όλοι ζούσαν ήρεμοι κι αγαπημένοι και κανένας δεν γύρευε ν’αφήσει την πατρίδα του για να βρει πλούτη έξω. Ένα πρωί λοιπόν, έμαθε με χαρά ο λαός όλος πως γεννήθηκε στο παλάτι μια Βασιλοπούλα. Όλοι εύχονταν στη μικρή. Πρώτη ήρθε η Μοίρα και ευχήθηκε στη μικρή να μην έχει καρδιά, να μην νιώθει. Όλοι λυπήθηκαν, όμως μετά ήρθε η ζωή συμπληρώνοντας πως αν η Βασιλοπούλα ήθελε, μπορούσε να βρει ξανά την καρδιά της. Και της έδωσε ένα κλειδί. Μεγαλώνοντας και μη νιώθοντας ακόμα χαρά, λύπη ή αγάπη, παίρνει την απόφαση, ακολουθώντας αυτό το κλειδάκι, να αναζητήσει την καρδιά της. Ένα ταξίδι γεμάτο δοκιμασίες ξεκινά κι η δικαίωση δεν αργεί να έρθει.

Κείμενο: Πηνελόπη Δέλτα

Διασκευή σε θεατρική μορφή: Φώτης Σπύρος – Νίκος Χρηστίδης

Σκηνοθεσία: Νίκος Χρηστίδης

Ενδυματολογία/σκηνογραφία: Βαλεντίνο Βαλάσης – Νάγια Ζαχαράτου

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Μιχαήλ

Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Δρογώσης

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Φώτης Σπύρος, Νίκη Λειβαδάρη, Ελευθερία Παρασκευά, Μάνος Παπαδάς, Φένια Σταύρου, Νίκος Χρηστίδης

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Κύπρου και Προύσσης

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμή εισιτηρίου

Γενική είσοδος: 8€ (ταμείο θεάτρου)

Προπώληση: 6€ δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 4ος όροφος), τηλ.: 213 2075289|Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 14:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet