5.000 μαθητές συμμετείχαν στην αναδάσωση του Πεντελικού
Αυτοδιοίκηση

5.000 μαθητές συμμετείχαν στην αναδάσωση του Πεντελικού

Η 2η Αναδάσωση του ΣΠΑΠ για το 2016 χαρακτηρίστηκε από την αθρόα προσέλευση πέντε χιλιάδων περίπου μαθητών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, που γέμισαν με τις χαρούμενες φωνές τους την πλαγιά και με τον ενθουσιασμό τους συνέβαλαν στην επιτυχία της πολυπληθέστερης μέχρι σήμερα σε συμμετοχή μαθητικής δράσης του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές  ανταποκρίθηκαν άμεσα, με προθυμία και ιδιαίτερο ζήλο στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ και του ΣΚΑΪ, στηρίζοντας την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας με τάξη και πολύ σύντομα και τα 6.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

Η δράση υλοποιήθηκε από τον ΣΠΑΠ, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων και Πεντέλης, την Ένωση Γονέων Πεντέλης, τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, με τον συντονισμό του προέδρου του Συνδέσμου και γενικού γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου.

Τη 2η Αναδάσωση για το 2016 στήριξαν πολυποίκιλα και ήταν παρόντες, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης και ο δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας.

Παρόντες ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς και μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ, Δημήτρης Λιανός, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδας και μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Πέτρος Πουλάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Φικιώρης, η αντιδήμαρχος Πεντέλης Άντα Μπούσουλα, η αντιδήμαρχος Βριλησσίων Σοφία Χαντζάρα, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης Κώστας Καλλιανιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και Δημήτρης Σταυρόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Πεντέλης και τοπική σύμβουλος Πεντέλης Μιλένα Μπαχαρνίκου, οι δασοπόνοι του Δασαρχείου Πεντέλης Γεώργιος Παπαδιάς, Ηλίας Κωτούλας και Κώστας Μούγιος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων Αναστάσιος Βιρβίλης, ο αναπληρωτής υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας  Βριλησσίων Αλέκος Κοντομάρης.

Στη αναδάσωση συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία: το 1ο Δημοτικό Μελισσίων, το Κρυστάλλειο Δημοτικό Πεντέλης, το Γυμνάσιο Πεντέλης, το 1ο Δημοτικό Βριλησσίων, το 4ο Δημοτικό Βριλησσίων, το 5ο Δημοτικό Βριλησσίων, το 6ο Δημοτικό Βριλησσίων, το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, το 1ο και 2ο Λύκειο Βριλησσίων, το 1ο, 2ο και 4ο Δημοτικό Κηφισιάς, το 6ο Δημοτικό Εκάλης, το 2ο Γυμνάσιο 4ο και 13ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, το 4ο Λύκειο Χαλανδρίου, το 1ο Δημοτικό Γλυκών Νερών, το 3ο Δημοτικό Πεύκης, 2ο, 5ο και 6ο Δημοτικό Παλλήνης, το 7ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης, το 4ο Δημοτικό Γέρακα, το 1ο Δημοτικό Ραφήνας, 3o και 4o Δημοτικό Ν. Ψυχικού, το 5ο και 11ο Δημοτικό Αγ. Παρασκευής.

Τέλος στη δράση συμμετείχαν μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου από τα Ιδιωτικά Σχολεία: Εκπαιδευτική Αναγέννηση, Σχολή Παναγιωτόπουλου, Κολλέγιο Ψυχικού, Εκπαιδευτήρια Ο Πλάτων, Εκπαιδευτήρια Δούκα και Ιόνιος Σχολή

Παρόντες όπως πάντα ήταν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση από την σημερινή πρωτοφανή ανταπόκριση και συμμετοχή σχεδόν πέντε χιλιάδων μαθητών και διδασκόντων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, παρά το γεγονός ότι είχαν δηλώσει συμμετοχή μόλις 1.500 μαθητές και εκπαιδευτικοί. Και τον περασμένο Δεκέμβριο η συμμετοχή ήταν μεγάλη, αλλά η σημερινή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, εξαντλώντας από τις πρώτες ώρες τα 6.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί από τη Διεύθυνση Αναδάσωσης να φυτευθούν. Αποδείχθηκε τελικά ότι με τέτοια συμμετοχή, ζήλο και ενθουσιασμό και άλλα τόσα δενδρύλλια θα μπορούσαν να είχαν φυτέψει οι μαθητές σήμερα.

»Είναι χρέος μας να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Παράλληλα οφείλουμε να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον.  Προς την κατεύθυνση αυτή κατευθύνεται η σημερινή πολύ επιτυχημένη δράση μας. Θα ήθελα για άλλη μία φορά να υπογραμμίσω ότι ο εθελοντισμός που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας αυξάνει και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά που ο ΣΠΑΠ και ο ΣΚΑΪ αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό. Όλη αυτή η συνεχής εθελοντική ανταπόκριση του κόσμου, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.  Η σημερινή παρουσία των χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στο βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού. 

»Παράλληλα μας ενθαρρύνει να διευρύνουμε περαιτέρω τις δραστηριότητες  του Συνδέσμου μας σε όλο το φάσμα των τομέων που άπτονται της πολιτικής προστασίας, αλλά όχι μόνον.  Στοχεύουμε ακόμη να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε τομείς όπως ο κοινωνικός, βοηθώντας όποτε και όσο μπορούμε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη στη δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος μας. Ακόμη στοχεύουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω δράσεις στον πολιτισμό, στο μαζικό αθλητισμό και όπου αλλού μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι.

»Ένα θερμότατο ευχαριστώ στις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας που με ιδιαίτερο ενθουσιασμό συνέδραμαν στην επιτυχία της 6ης αναδάσωσης του  ΣΠΑΠ. 

»Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως και  σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και συνέβαλλαν στην επιτυχία της 2ης Αναδάσωσης 2016 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

»Ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΪ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες  τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

»Ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις του ΣΠΑΠ, να είναι εξ ίσου μαζική και δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου».

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, συμμετείχαν στην αναδάσωση το Σώμα Δασοπυροσβεστών – Διασωστών Νέου Βουτζά – Προβαλίνθου και η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων.

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, ενώ για κάθε ενδεχόμενο στον χώρο της αναδάσωσης, βρισκόταν το Ασθενοφόρο του  Δήμου Αμαρουσίου.

Ο ΣΠΑΠ με ανακοίνωσή του ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της Αναδάσωσης: τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την Εταιρία Βίκος, τα σούπερ Μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, το υπερμάρκετ Makro – The Mart, την Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, την Αρτοποιία The Bakers, το Απολλώνιο Βριλησσίων, το Αλλαντοποιείο «Παρθενών», την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνα, τον κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραγωγών Δράση Χωρίς Μεσάζοντες ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet