Ημερίδα με θέμα την «Αναθεώρηση του Συντάγματος» στις 26/5

Ημερίδα με θέμα την «Αναθεώρηση του Συντάγματος» στις 26/5

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) διοργανώνει την Τρίτη 26 Μαΐου ημερίδα με θέμα «Αναθεώρηση του Συντάγματος – Προκλήσεις και Προοπτικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ».

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της θεσμικής πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ να συμβάλει ενεργά στον δημόσιο διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση, αναδεικνύοντας τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με την ενίσχυση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων, τη φορολογική αποκέντρωση και τη συνολική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης στο
διοικητικό σύστημα της χώρας.

Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξουν με χαιρετισμούς ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ενώ την κήρυξη των εργασιών της ημερίδας θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικήτας Κακλαμάνης.

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

Δημοφιλή άρθρα