Να μη γίνει η Περιφέρεια Αττικής χορηγός των συμφερόντων για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη – Το μήνυμα της Ανυπότακτης Αττικής από το Χαλάνδρι
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Να μη γίνει η Περιφέρεια Αττικής χορηγός των συμφερόντων για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη – Το μήνυμα της Ανυπότακτης Αττικής από το Χαλάνδρι

Σε μια γεμάτη πλατεία Χαλανδρίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ανυπότακτης Αττικής το βράδυ της Παρασκευής 22/9 στο Χαλάνδρι, ενόψει των περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτώβρη.

Στην εκδήλωση μίλησε η υποψήφια Περιφερειάρχης και περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Μαριάνα Τσίχλη και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Βορείου Τομέα Νίκος Θεοχαράκης και Ευθύμιος Κοντογεώργος. Τη συζήτηση συντόνισε η Δήμητρα Βελέντζα, υποψήφια στο Βόρειο Τομέα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας την ανάγκη της ενότητας και της ανυπακοής για τα συμφέροντα του λαού στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας και μεταφέροντας τη στήριξή του στην Ανυπότακτη Αττική, για να εκφραστεί ένα πλατύ ρεύμα διεκδίκησης στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη. Όπως είπε, χαρακτηριστικά, «Με τη Μαριάνα Τσίχλη έχουμε συμπορευτεί και έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη, τη δική μου και των συντρόφων μου του ΜέΡΑ25,  ότι η φωνή της θα είναι η δική σας φωνή και θα ακουστεί με τρόπο που θα είναι αποτελεσματικός».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν αγωνιστές της αυτοδιοίκησης, ο Παναγιώτης Αντωνίου, υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής με το Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή, ο Περικλής Ζήκας, υποψήφιος Δήμαρχος Χολαργού – Παπάγου με το Δίκτυο Πολιτών, ο Σωτήρης Λαπιέρης, υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου με την Πρωτοβουλία Πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια» και ο Λευτέρης Μαγιάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου με τη Συμμαχία για την ανατροπή στο Μαρούσι με υποψήφια Δήμαρχο την Κατερίνα Ψάλτη.

Στην συζήτηση παρευρέθηκαν τα στελέχη της αριστεράς, πρώην Υπουργοί, Δημήτρης Στρατούλης, Γραμματέας της ΛΑΕ-ΑΑ, ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ -ΑΑ και η Νάντια Βαλαβάνη, μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ-ΑΑ.

Η Μαριάνα Τσίχλη παρουσίασε το έργο και τους στόχους της Ανυπότακτης Αττικής και τόνισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης και των εκλεκτών της είναι μια Περιφέρεια – τροχονόμος τεράστιων κονδυλίων, που θα διανέμονται στα μεγάλα συμφέροντα, υπό τον έλεγχο των πρωθυπουργικών κύκλων. Για αυτό και επιλέχθηκε ο κος Χαρδαλιάς, ένας ακόμα αποτυχημένος «άριστος», απολύτως ελεγχόμενος από το σύστημα Μητσοτάκη. Απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς, χρειάζεται αντιπολίτευση. Ζητάμε την ψήφο όλων όσων θέλουν τη φωνή των πολλών μέσα στην Περιφέρεια, για μια Αττική των πολλών, με το βλέμμα στραμμένο στις πραγματικές ανάγκες, στους ανθρώπους, στο περιβάλλον, στα δικαιώματα!

Ο Νίκος Θεοχαράκης μίλησε για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στην Περιφέρεια και την ανάγκη οι κάτοικοι της Αττικής να μπορούν να ελέγχουν τη φαύλη εξουσία και επεσήμανε ότι η Ανυπότακτη Αττική θα επιμείνει για χρήσιμο κοινωνικά έργο, για αντιπλημμυρικά έργα, για στήριξη των κατοίκων ενάντια στους πλειστηριασμούς, για στήριξη και σίτιση των μαθητών στα σχολεία, ενώ ο Ευθύμης Κοντογεώργος μίλησε για την επαναφορά συνθηκών σύγχρονης δουλείας, τη δυστοπική πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι. και για τον ζωτικό αγώνα για την μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων.

Η Ανυπότακτη Αττική συνεχίζει με εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες σε όλη την Αττική, για μια πραγματική και αγωνιστική αντιπολίτευση, που θα σταθεί εμπόδιο στους σχεδιασμούς για μια Περιφέρεια εχθρική προς τα συμφέροντα των κατοίκων της Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet