Πρωτοβουλία Πολιτών: Λεωφ. Κύμης και Προστασία του Περιβάλλοντος
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Πρωτοβουλία Πολιτών: Λεωφ. Κύμης και Προστασία του Περιβάλλοντος

Η μέθοδος διαχείρισης των αέριων ρύπων της υπογειοποιημένης Λ Κύμης έχει μεγάλη σημασία, γιατί είναι ήδη γνωστό ότι η περιοχή Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει από τους υψηλότερους ρύπους μικροσωματιδίων στο Αττικό λεκανοπέδιο! Κρίσιμο θέμα επομένως είναι οι προβλέψεις του εξαερισμού της σήραγγας, που ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί λόγω της έλλειψης της σχετικής μελέτης καθώς και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων!

Οι πληροφορίες για συγκέντρωση των αέριων ρύπων σε ένα μόνο σημείο απόρριψης είναι πολύ ανησυχητικές, γιατί θα επιβαρύνουν υπερβολικά μια ευρύτερη περιοχή. Μια μεγάλη οικιστική περιοχή της Λυκόβρυσης – Άνω Πεύκης και Ηλιακού Χωριού, με πολλά σχολικά συγκροτήματα σε απόσταση 200-300 μέτρων και τα δάση Κάσδαγλη και Αργύρη.

Επιδιώκουμε την αυστηρή τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας για την προστασία του οικιστικού ιστού και των δασών, προκρίνοντας την ισόρροπη διασπορά, με πολλά σημεία εξαερισμού σε όλο το μήκος της σήραγγας και την προσθήκη μονάδων κατακράτησης ρύπων. Παραμένουν επίσης τα προβλήματα που θα προκληθούν από τη μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση στον οδικό άξονα Βύρωνος στην Κάτω Πεύκη, η σωτηρία της Πύρνας, η διαχείριση της πολυετούς διάρκειας των έργων διάνοιξης με τη σκόνη, τον θόρυβο και την κυκλοφοριακή συμφόρηση, που θα προκαλέσει!

Ο Δήμος ως θεματοφύλακας της προστασίας του περιβάλλοντος στην περιοχή μας, έχει ήδη καθυστερήσει να προσλάβει εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο, για να αντιμετωπίσει υπεύθυνα τις αρνητικές πλευρές του έργου. Ένα μεγάλο έργο που θα καθορίσει το μέλλον της ευρύτερης περιοχής μας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet