Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Αμαρουσίου
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Αμαρουσίου

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης συμμετείχε ο Κώστας Δράκος, υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί Σύμβουλοι από τον χώρο της εκπαίδευσης και του γονεϊκού κινήματος.

Οι εκλεγμένοι στην Ένωση Γονέων μετέφεραν τα πολύ σοβαρά προβλήματά που τους απασχολούν, με κύριο το θέμα της έλλειψης υποδομών (κτηριακών κ.α.), όπως στο 6ο Λύκειο και άλλες περιπτώσεις σχολείων που παραμένουν σε ακατάλληλες υποδομές, ακόμα και σε container. Τόνισαν ότι έχουν πληθύνει τα περιστατικά που σχετίζονται με την κακιά συντήρηση των σχολικών μονάδων, σοβάδες πέφτουν (2ο Γυμνάσιο) ή αίθουσες πλημμυρίζουν (1ο Λύκειο). Στάθηκαν στις λίστες που δίνονται στους γονείς με παιδιά στην πρωτοβάθμια (νηπιαγωγεία-δημοτικά) ώστε να αγοράσουν υλικά που θα έπρεπε κανονικά να καλύπτονται, στο θέμα της σίτισης στα ολοήμερα αφού υπάρχει έλλειψη τραπεζοκόμων καθώς και στην ένταξη των σχολικών επιτροπών στο Δήμο που δρομολογείται από την κυβέρνηση, όπου θα οδηγήσει σε παραπέρα κατηγοριοποίηση των σχολείων ανάλογα με την τσέπη των γονιών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι είναι η μόνη παράταξη που σταθερά βρίσκεται στο πλευρό των γονιών, των μαθητών και των εκπαιδευτικών θέτοντας όλα τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και παλεύοντας για λύσεις μέσα και έξω από αυτό. Τόνισε το αίτημα που θέτει η Λαϊκή Συσπείρωση να προχωρήσει ο έλεγχος στατικότητας των σχολικών μονάδων και οι αντίστοιχες παρεμβάσεις, να αυξηθεί γενναία η χρηματοδότηση από τις σχολικές επιτροπές, να καλύπτονται όλα τα έξοδα και να μην χρειάζεται κανένας γονιός να βάζει το χέρι στην τσέπη για λίστες με σχολικά υλικά, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξαν ότι τα προβλήματα που περιγράφουν οι γονείς δεν είναι μοιραία. Είναι το αποτέλεσμα της ανάπτυξης με προτεραιότητα τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών σε ζητήματα που αφορούν την παιδεία, τον αθλητισμό, την προστασία της ζωής. Το χτύπημα στον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης είναι συνολικό. Εκφράζεται και με νόμους του κεντρικού κράτους αλλά και με την εξειδίκευση σε κάθε Δήμο και την συνενοχή των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που ακολουθούν κατά γράμμα αυτή την πολιτική.

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παλεύει στο πλευρό γονιών και μαθητών και κάλεσε σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Αμαρουσίου και στην Περιφέρεια Αττικής ώστε την επόμενη των εκλογών να υπάρχουν ακόμα περισσότεροι σύμμαχοι του λαού στα νέα δημοτικά και περιφερειακά Συμβούλια. 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet