ΚΚΕ (μ-λ): Να ακυρωθεί το απαράδεκτο πρόστιμο για αφισοκόλληση
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

ΚΚΕ (μ-λ): Να ακυρωθεί το απαράδεκτο πρόστιμο για αφισοκόλληση

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη νέα αντιδημοκρατική μεθόδευση σε βάρος του και την επιβολή προστίμου 18.000 ευρώ για αφισοκόλληση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σε πλήρη λειτουργία μπαίνει η βιομηχανία προστίμων που έχει στήσει το αστικό κράτος με στόχο την πολιτική φίμωση και την περιστολή του δικαιώματος στην διάδοση των πολιτικών ιδεών. Έτσι, μετά τον Δήμο Αθηναίων και τον Μπακογιάννη (που δεν παρέλειψε γεμάτος στόμφο να κομπάσει για το “κατόρθωμά του”) που επέβαλαν πρόστιμο σε ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ, τη σκυτάλη πήραν η Περιφέρεια Αττικής και ο Πατούλης που επέβαλαν πρόστιμο στην οργάνωσή μας “για τοποθέτηση παράνομων διαφημιστικών πλαισίων, διαφημίσεων και παράνομων επιγραφών”.

Δεν αξίζει καν να σταθούμε στην προκλητικά γελοία αιτιολόγηση της απόφασης αυτής “λόγω υψηλού βαθμού διακινδύνευσης της ασφάλειας των χρηστών των ανωτέρω οδών”. Διότι πίσω από αυτή κρύβεται η συντεταγμένη επιχείρηση επιβολή σιγής νεκροταφείου στην κοινωνία (και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο!), η απονομιμοποίηση, στοχοποίηση και εξόντωση κάθε φωνής που τολμά να διαφωνεί με την κυρίαρχη πολιτική και –πολύ περισσότερο– κάθε φωνής που προπαγανδίζει την οργανωμένη αντίσταση και πάλη, που υπερασπίζεται τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, και επιμένει να διακηρύσσει τις αριστερές και κομμουνιστικές ιδέες.

“Φουσκωμένοι” από τα εκλογικά αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία και τα διάφορα στελέχη της φροντίζουν από σήμερα να προετοιμάζουν το σκηνικό της επόμενης ημέρας. Σκηνικό άγριας επίθεσης στο λαό και την εργατική τάξη. Σκηνικό ισοπέδωσης κοινωνικών, δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Σκηνικό βίαιης καταστολής των αγώνων και διώξεων σε βάρος όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας και διεκδικούν.

Αυτό το σκηνικό, η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουν τα άγρια μέτρα που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Γιατί την ίδια ώρα που κάνουν τους “καμπόσους” στον λαό και τις αριστερές οργανώσεις, φροντίζουν να συναγωνίζονται σε δουλικότητα και υποταγή στα ξένα και ντόπια αφεντικά τους.

Το ΚΚΕ(μ-λ) δηλώνει ξεκάθαρα ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να πληρώσει αυτό το κατάπτυστο πρόστιμο, και ότι θα απαιτήσει την ακύρωσή του (όπως και την ακύρωση κάθε αντίστοιχου προστίμου), αλλά και ότι θα συνεχίσει να παλεύει για την υπεράσπιση των πολιτικών ελευθεριών και του δικαιώματός του να απευθύνεται στο λαό.

Έχουμε βαθιά πίστη στα αγωνιστικά φρονήματα του λαού και της νεολαίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν θα σπάσει, και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο. Ακριβώς όπως έγινε μόλις χθες, όπου δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας έγιναν η φωνή των  χιλιάδων αδικοχαμένων προσφύγων και διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα ενάντια στη βαρβαρότητα και το θάνατο που σκορπά ο ιμπεριαλισμός και οι ντόπιοι υποτακτικοί του. Σε αυτήν την κατεύθυνση –και σε συνέχεια της κοινής δήλωσης-καταγγελίας οργανώσεων της Αριστεράς ενάντια στα πρόστιμα για αφισοκόλληση– το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες να καταγγείλουν αυτήν τη μεθόδευση και να

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet