Μεγάλη νίκη – πρόκριση για τις Γυναίκες του ΓΣΑΠ
Αθλητισμός

Μεγάλη νίκη – πρόκριση για τις Γυναίκες του ΓΣΑΠ

Με ευκολία η Γυναικεία ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής κατέβαλε την αντίσταση του Πήγασου Κρεμαστής στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς για το Κύπελλο Ελλάδος.

Η  «Αγία» δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της να διεκδικήσει οτιδήποτε και το τελικό 81-50 δείχνει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Ουσιαστικά το παιχνίδι είχε «τελειώσει» στο πρώτο δεκάλεπτο με την ομάδα της Αγίας Παρασκευής να παίρνει σημαντικό «κεφάλι», το οποίο διατήρησε σε όλο τον αγώνα.

Ειδικότερα, το ξεκίνημα έγινε με τη Χαλικιά (0-2),  και ήδη στο 4’ η «Santa» ήταν μπροστά με 10-2. Ωστόσο οι γηπεδούχες δεν… άφησαν το γκάζι και ξέφυγαν με 20-7, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο, κλείνοντας το δεκάλεπτο με 24-7.

Με όπλο τα ριμπάουντ και τον γρήγορο ρυθμό, η Αγία Παρασκευή ανέβασε κι άλλο τη διαφορά (32-10 στο 13’), οπότε στο σημείο εκείνο ήταν η σειρά του Πήγασου να αντιδράσει και να μειώσει με σερί 0-7 σε 32-17 (15’). Ωστόσο, οι γηπεδούχες απάντησαν (36-17) και ξέφυγαν με +20 (46-26 στο 19’), ενώ το ημίχρονο τελείωσε με τη μέγιστη τιμή του (48-26).

Στο β’ ημίχρονο, η ομάδα της Ρόδου προσπάθησε να αντιδράσει και  μείωσε σε 48-31, με τις Κούβαλη και Σιγάλα, αλλά η Αγία Παρασκευή «επέστρεψε δριμύτερη» και έκανε το 59-38 (28’), για να λήξει η γ’ περίοδος με 63-38.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν… διαδικαστικού χαρακτήρα (70-43 στο 33’ και 72-48 στο 36’) για να λήξει το παιχνίδι με 81-50 και την Αγία Παρασκευή να παίρνει δίκαια την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 24-7, 48-26(ημ.), 63-38, 81-50
Διαιτητές: Καρπάνος- Γεράνιος

Αγία Παρασκευή (Αναγνωστόπουλος): Μακρυνίκα 11, Καμμένου 14(2), Κοντογιάννη 7(1), Κλείτσα 4, Ψωμά, Πολιτοπούλου 10(2), Τριχά 2, Πετυχάκη 8, Αμίτση 2, Κούκη 13, Καράμπελα 5.

Πήγασος Κρεμαστής (Κωνσταντινίδης): Ορφανού, Καραμπατζάκη 19(2), Βελούδου 7, Σιγάλα 6, Σουλούνη 1, Μπούζα 4, Χαλικιά 7, Κούβαλη 6(2).

«Για τη δική μας ομάδα θέλουμε να πούμε ότι γενικά ικανοποίησε με την απόδοσή της, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Δεν υπάρχει παίχτρια που να υστέρησε, είχαν όλες συμμετοχή στο σκορ και στον αγώνα, να σημειωθεί δε ότι παρόλο που σε όλο το δ’ δεκάλεπτο η ομάδα έπαιζε συνεχώς με όλες τις «μικρές», εν τούτοις η διαφορά στο σκορ αντί να μειωθεί αυξήθηκε» σημειώνει ο ΓΣΑΠ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Θετικό λοιπόν το πρώτο δείγμα, αλλά μας περιμένει ακόμα πολλή δουλειά για να φτάσει η ομάδα στα επίπεδα που μπορεί και πρέπει. Και μια παρατήρηση για τη διαιτησία. Ουδεμία αφορμή έδωσαν σε οποιονδήποτε να ασχοληθεί μαζί τους. Πέρασαν απαρατήρητοι, όπως ακριβώς πρέπει να συμβαίνει σε κάθε αγώνα. Συγχαρητήρια λοιπόν τόσο σε αυτούς, όσο και στους προπονητές μας, αλλά και στους πρωταγωνιστές, δηλαδή στις αθλήτριες και των δύο ομάδων».

Να σημειωθεί ότι τον αγώνα παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης και ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Α. Σερκεδάκης.

Την Κυριακή 25/09/2016 η ομάδα του ΓΣΑΠ θα αντιμετωπίσει, στο πλαίσιο πάντα της Α΄ φάσης του Κυπέλλου, την ομάδα Α.Ο. Ελευθερία Μοσχάτου στην έδρα της.

Και ευχές για βίον ανθόσπαρτον στη Χριστίνα

Το Δ.Σ. του ΓΣΑΠ, εκφράζοντας και όλο τον μπασκετόφιλο κόσμο, εύχεται στη Χριστίνα Βλάχου, καλαθοσφαιρίστρια που αναδείχτηκε από τις υποδομές του, στον σύζυγό της Γιάννη Λιάζο και στους ευτυχείς γονείς της, Γεράσιμο Βλάχο και Σούλη Σταθοπούλου, κάθε ευτυχία.

Στον γάμο της Χριστίνας, που έγινε το Σάββατο 17/09/2016, τον ΓΣΑΠ εκπροσώπησε ο πρόεδρός του Γιώργος Καράμπελας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet