Κ. Τσιαμπάς: Επικοινωνιακή διαχείριση της σαραβαλιασμένης ανάπλασης Κοντοπεύκου
Ποιότητα Ζωής

Κ. Τσιαμπάς: Επικοινωνιακή διαχείριση της σαραβαλιασμένης ανάπλασης Κοντοπεύκου

Για «επικοινωνιακή διαχείριση» από πλευράς του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, της «σαραβαλιασμένης», όπως τη χαρακτηρίζει, ανάπλασης του Κοντοπεύκου κάνει λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Κωνσταντίνος Τσιαμπάς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας στη δημοτική Αρχή για το έργο στο Κοντόπευκο, ο δημοτικός σύμβουλος επισημαίνει:

Η επικοινωνιακή διαχείριση της σαραβαλιασμένης ανάπλασης Κοντοπεύκου

1. Ο Κύριος Σταθόπουλος, αντί να φροντίσει τα συμφέροντα του Δήμου, συγγράφει ανακοινώσεις για να αποποιηθεί τις ευθύνες του για τις κακοτεχνίες του έργου του Κοντοπεύκου αλλά και για την ανώφελη οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

2. Ο Κύριος Σταθόπουλος, ενώ είχε ενημερωθεί για τις κακοτεχνίες του έργου από δημοσιεύματα, από αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και από την ίδια την Τεχνική του Υπηρεσία, δεν άκουσε κανέναν και επιβάρυνε οικονομικά τους δημότες της Αγίας Παρασκευής και κατ΄ επέκταση έβλαψε το δημόσιο συμφέρον, διότι:

α. έκανε τη διοικητική παραλαβή του έργου στις 11/7/2016, ενώ η προγραμματική σύμβαση έληγε 28/2/2017. Όλοι αναρωτιούνται «Ποιος σε πίεσε κύριε δήμαρχε;»

β. μετά από 23 ημέρες, στις 3/8/2016, αποδέχθηκε το χωρίς καμία παρατήρηση πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής του έργου της Περιφέρειας.

γ. παρά τα όσα είχαν προηγηθεί αποδέχθηκε «σιωπηρά» -δηλαδή χωρίς να αντιδράσει καθόλου- το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής με ημερομηνία 6/3/2018.

3. Ο Κύριος Σταθόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν τον βρήκε σύμφωνο και ότι δεν έγινε δεκτό το πρωτόκολλο διαπίστωσης βλαβών στο έργο ύψους 289.409 ευρώ. Όμως δεν λέει την αλήθεια! Εάν ήθελε θα μπορούσε να το είχε αποτρέψει καθότι το γνώριζε από τις 8/5/2017 σύμφωνα με τα παρακάτω:

α. Στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας αναφέρεται «ο ανάδοχος με έγγραφο (αρ. πρωτ. 93782/8–5–2017 ΔΠΕΠΑ) ενημέρωσε και τον Δήμο Αγ. Παρασκευής».

β. Στο διαβιβαστικό της Περιφέρειας (αρ. πρωτ/οικ. 264/20–12–2017) αναφέρεται «Σε συνέχεια της από 19–12–2017 συνάντησής μας, που αφορούσε σε βλάβες που έχουν προκληθεί στο έργο του θέματος, σας διαβιβάζουμε το από 25/5/2017 πρωτόκολλο».

γ. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο γραμματέας και «αντιδήμαρχος οικονομικών» του Δήμου, ο οποίος δεν έφερε καμιά αντίρρηση, σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφέρεια. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο συντάχθηκε δέκα!!! μήνες πριν την οριστική παραλαβή, γιατί δεν αντιδράσατε κύριε δήμαρχε;;;

δ. Στην ανακοίνωσή σας αναγράφετε σε πολλά σημεία η φράση «βλάβες οι όποιες προκλήθηκαν από τη χρήση και πρέπει να αποκατασταθούν» εννοείτε δηλαδή ότι σε 1,5 χρόνο χρήσης δικαιολογούνται:

  • καθίζηση στα οδοστρώματα των οδών ήπιας κυκλοφορίας Πεντέλης- Πάρου – Αργυροκάστρου;
  • φθορές στις ασφαλτοστρώσεις όλων των δρόμων;
  • φθορές στα παρτέρια;
  • φθορές στα πεζοδρόμια;

ε. Ισχυρίζεστε ότι από τα 289.409 ευρώ θα διατεθούν 74.000 ευρώ από τον Προϋπολογισμό του Δήμου και οι υπόλοιπες βλάβες θα αποκατασταθούν στα πλαίσια των εργολαβιών, δηλ. εις βάρος της καθημερινότητας των δημοτών, με ποια νόμιμη δικαιολογία θα το κάνετε;

4. Κύριε δήμαρχε, η διαχείριση του όλου θέματος σε συνδυασμό με τις ενέργειές σας για την αγορά της Βίλας Ιόλα, της αποτυχημένης προσπάθειας αγοράς της «Ανεμώνης» για Πνευματικό Κέντρο και των άλλων επιχειρήσεών σας, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι με τα χρήματα του Δήμου είσθε σπάταλοι και ανοικτοχέρηδες και ότι τα συμφέροντα των δημοτών τα βάζετε σε δεύτερη μοίρα.

5. Κύριε δήμαρχε, επειδή με την ανακοίνωσή σας θεωρείτε ότι όλες οι ενέργειές σας είναι νόμιμες και ότι δήθεν προστατεύετε τα συμφέροντα του Δήμου, επιβάλλεται να ζητήσουμε βοήθεια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για να αποφανθούν σχετικά.

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Υποστράτηγος ε.α.
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
πρ. αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet