Γ. Μυλωνάκης: Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ας αποτελεί μόνιμη αφορμή για δράση
Κοινωνία

Γ. Μυλωνάκης: Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ας αποτελεί μόνιμη αφορμή για δράση

Με επίσκεψη στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αγίας Παρασκευής τίμησε η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο επικεφαλής της παράταξης, υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελισάβετ Πετσατώδη, Γιάννης Λογοθέτης και Κώστας Χατζηανδρέου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Καίτη Βιδάλη και Τάνια Νικολούλια χάρισαν από ένα λουλούδι στις γυναίκες εργαζόμενες στους Παιδικούς Σταθμούς και αντάλλαξαν μαζί τους ευχές για ουσιαστική αναγνώριση του ρόλου της Γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.

Μετά το πέρας της συγκεκριμένης επίσκεψης, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης δήλωσε:

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, επέτειος μνήμης στους σκληρούς αγώνες που δόθηκαν για να κατοχυρωθούν  στην πράξη τα δικαιώματα των γυναικών, δεν πρέπει να παραμένει σε συμβολικό επίπεδο. Αντιθέτως, θα πρέπει να λειτουργεί παρακινητικά και να μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την πλήρη εξίσωση των δικαιωμάτων μεταξύ ανδρών και γυναικών συνεχίζεται.

»Η επίσκεψη της Ομάδας Ενεργών Πολιτών Αλλάζουμε στους Παιδικούς Σταθμούς Αγίας Παρασκευής τη σημερινή ημέρα έχει τη συμβολικότητά της. Εδώ, ξεκινά η ουσιαστικά η διαδρομή των νέων γενιών, που θα πρέπει να διαπαιδαγωγηθούν με τρόπο που θα τους καταστήσει αύριο υπεύθυνους πολίτες, με σεβασμό απέναντι στα δικαιώματα κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως φύλου.

»Επίσης, στους παιδικούς σταθμούς η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε σκοπεύει να δώσει ιδιαίτερο βάρος ως διοίκηση, καθώς αποτελούν πολύτιμο στήριγμα των γυναικών συνδημοτών μας, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν και ως εργαζόμενες και επαγγελματίες.

»Ευχόμαστε πραγματικά πολύ σύντομα τα μηνύματά μας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας να συνοδεύονται από έναν θετικό απολογισμό δράσεων, που θα αποδεικνύουν ότι αναγνωρίζουμε στην πράξη την πολύτιμη συνεισφορά του γυναικείου φύλου στην πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet