Γ. Οικονόμου: Η πικρή αλήθεια για το ακίνητο Μακρή και το δάνειο
Κοινωνία

Γ. Οικονόμου: Η πικρή αλήθεια για το ακίνητο Μακρή και το δάνειο

Ότι «η δημοτική αρχή μετά από δυόμιση σχεδόν χρόνια απίστευτης κωλυσιεργίας και αδράνειας, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να χάσει το ακίνητο του Ο.Τ. 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή)» τονίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή Γιώργος Οικονόμου. Μάλιστα, σημειώνει ότι «το θέμα της απαλλοτρίωσης καθυστερεί αδικαιολόγητα και η απαιτούμενη δανειακή σύμβαση που απορρίφθηκε με την 281/2021 Πράξη του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ακόμη σε πλήρη στασιμότητα».

Στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Η πικρή αλήθεια για το ακίνητο Μακρή και το δάνειο» ο κ. Οικονόμου αναφέρει: «Είχα διατυπώσει ισχυρές επιφυλάξεις τόσο για τους καταχρηστικούς όρους του δανείου, όσο και για την εξοργιστική αδιαφορία και κωλυσιεργία στις διαδικασίες της απαλλοτρίωσης. Πρωτοστατήσαμε μάλιστα πέρυσι να ψηφιστεί στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου σχετική δαπάνη για σύμβουλο, τόσο για τον φάκελο του Ο.Τ. 119 όσο και του Ο.Τ. 118, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Η παρέμβαση του Συλλόγου Τσακού και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων ήταν καθοριστική. Η δημοτική αρχή πιεζόμενη, αναγκάσθηκε μεν με μεγάλη καθυστέρηση να ενεργήσει, με έναν τρόπο όμως που δημιουργεί αμφιβολίες και πολλά ερωτηματικά. Έκλεισαν τ’ αυτιά τους και όταν τους μιλήσαμε για τους καταχρηστικούς όρους του δανείου και για τους κινδύνους της καθυστέρησης των διαδικασιών απαλλοτρίωσης, όπου υπήρχε πλήρης απραξία. Θέματα που προσφέρουν σοβαρά επιχειρήματα και όπλα στην πλευρά της ιδιοκτησίας η οποία μάλιστα έχει προσφύγει σε ένδικα μέσα. Τις επιπτώσεις αυτής της ολιγωρίας και ανεπάρκειάς τους (για να μην σκεφτώ κάτι άλλο…) κινδυνεύουν να τις πληρώσουν οι δημότες και η σχολική στέγη.

Καλούμε την δημοτική αρχή: Να εξασφαλίσει άμεσα εναλλακτική δανειακή σύμβαση με άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και να φέρει το θέμα προς συζήτηση σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet