Γ. Σταθόπουλος: Στα όρια της γραφικότητας η απαξίωση του έργου στα Πευκάκια
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Στα όρια της γραφικότητας η απαξίωση του έργου στα Πευκάκια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ

«Η προσπάθεια απαξίωσης του έργου της σημερινής δημοτικής Αρχής αγγίζει συχνά τα όρια της γραφικότητας. Ειδικότερα όσον αφορά στα Πευκάκια, επιστρατεύονται αρκετές αναλήθειες στην κριτική», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος.

Όπως τονίζει, «ο ισχυρισμός, για παράδειγμα, της προηγούμενης δημοτικής Αρχής ότι έκαναν αποψίλωση του Αθλητικού Κέντρου είναι ψευδής, διότι η αλήθεια είναι ότι αυτό γινόταν μόνο περιμετρικά, ενώ επί της δικής μας θητείας αποψιλώνεται ολόκληρο επί τρία συνεχή χρόνια, ο δε ισχυρισμός ότι γινόταν απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων είναι αναληθής, διότι σταμάτησε τον Ιούνιο του 2013 και χωρίς καμία χρηματική ωφέλεια για τον Δήμο, ενώ επί της δικής μας θητείας η περισυλλογή των αυτοκινήτων, μετά από διαγωνισμό, είναι συνεχής και αποφέρει έσοδα στον Δήμο». 

Στην ίδια ανακοίνωση ο δήμαρχος λέει ότι θα περίμενε κανείς, εκτός του έργου των όμβριων, προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ, που διενεργείται ήδη και περιλαμβάνει πέντε δρόμους στα Πευκάκια (Θερίσου, Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Σάμου, Υμηττού), την αναγνώριση -τουλάχιστον- των έργων:

  • αντιπλημμυρικής προστασίας των οδών Παπανδρέου & Αγ. Αναργύ­ρων, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ, που δημοπρατήθηκε ήδη από την Περιφέρεια,
  • διάνοιξης και πλήρους κατασκευής 21 οδών και πεζοδρόμων (που τώρα είναι χωματόδρομοι), προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, έργο το οποίο δημοπρατείται άμεσα,
  • ανακατασκευής του γηπέδου 5Χ5 στο 9ο Δημοτικό, που ήδη δημοπρατήθηκε και ξεκινά τον επόμενο μήνα,
  • κα­τασκευής πεζοδρομίων και του κοινόχρηστου χώρου πέριξ του Παιδικού Σταθμού, όπως και πιστοποίησης της παιδικής χαράς οδού Εθν. Μακαρίου,
  • καθολικής ασφαλτόστρωσης των οδών Δημοκρίτου και Ζαΐμη, όπως και επίστρωσης με κυβόλιθο των πεζοδρόμων Μινωτή και Κάδμου,
  • επισκευής οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων & ασφαλτοτάπητα σε 13 οδούς στα Πευκάκια,
  • χρηματοδότησης της μελέτης και του έργου για την κατασκευή Αθλητικού Κέντρου, όπως και της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης από την Περιφέ­ρεια.

«Δεν αναφέρω εδώ ποικίλες δράσεις που αναλήφθηκαν, σε συνεργασία με  φορείς του Δήμου, όπως τον Σύλλογο κατοίκων ή την Εκκλησία, ούτε αναφέρω ονομαστικά πολλά άλλα έργα, δράσεις και παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα τελευταία τρία χρόνια» συνεχίζει ο δήμαρχος στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Επισημαίνω και καταδεικνύω τη δουλειά μας στα Πευκάκια, αναγνωρίζοντας χρονικές καθυστερήσεις και γνωρίζοντας ότι η περιοχή αυτή έχει αρκετά προβλήματα, όπως κι όλες οι περιοχές της Αγ. Παρασκευής, αλλά έχει επίσης -μέσα στην φοβερή γραφειοκρατία- την καθημερινή μας φροντίδα και την αταλάντευτη προσήλωσή μας,ώστε  στο τέλος της πενταετούς διάρκειας της θητείας της σημερινής δημοτικής Αρχής, να έχει πολύ καλύτερη εικόνα σε υποδομές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet