Γ. Σταθόπουλος: Τιμούμε τις παρακαταθήκες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου για Ελευθέρια, Δημοκρατία και κοινωνική συνοχή
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Τιμούμε τις παρακαταθήκες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου για Ελευθέρια, Δημοκρατία και κοινωνική συνοχή

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, τέως δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Σταθόπουλος, αναφέρει ότι «τιμούμε τις παρακαταθήκες των αγωνιστών για Ελευθέρια, Δημοκρατία και κοινωνική συνοχή».

Ειδικότερα, ο κ. Σταθόπουλος αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Συμπληρώνονται φέτος 47 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών που κατέλυσαν το πολίτευμα της χώρας μας, το 1967.

Ήταν η κορύφωση των αγώνων της ελληνικής νεολαίας κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης, από τις λαμπρότερες σελίδες δημοκρατικών αγώνων του λαού μας.

Οι νέοι του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και ηρωισμό εναντίον της δικτατορίας και της κατάλυσης της Δημοκρατίας.

Οι ιδιαίτερα δύσκολες υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο όπως τις προηγούμενες χρονιές. Ακριβώς, λόγω αυτών των δυσκολιών οργανώσαμε διαδικτυακή εκδήλωση τιμής στους αντιδικτατορικούς αγώνες και στη 17η Νοεμβρίου 1973.

Παράλληλα, όμως, με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας έχουμε την απαράγραπτη υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Τιμούμε τους αγώνες και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Τιμούμε τις παρακαταθήκες τους για Ελευθέρια, Δημοκρατία και κοινωνική συνοχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet