Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής: Κατέρρευσε η τηλεκπαίδευση – Ντροπή!
Κοινωνία

Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής: Κατέρρευσε η τηλεκπαίδευση – Ντροπή!

Για «πλήρη κατάρρευση του δικτύου της τηλεκπαίδευσης μία ώρα μετά την έναρξή της» κάνει λόγο η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, προσθέτοντας ότι «για την κατάσταση αυτή υπάρχει μια λέξη “ντροπή”».

Ειδικότερα, η Ένωση αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

  • Ντροπή για την αδιαφορία, την ανικανότητα και την αναλγησία που επέδειξαν υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση, που ενώ θεσμοθέτησαν ως υποχρεωτική την τηλεκπαίδευση λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών και ενώ υπήρχε χρόνος, δεν έκαναν την απαραίτητη προετοιμασία/αναβάθμιση του συστήματος, δεν δημιούργησαν τις απαραίτητες υποδομές και δεν προχώρησαν στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού των σχολείων προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης.
  • Ντροπή γιατί δεν είχαν την ευθιξία και το θάρρος να ζητήσουν έστω μία συγγνώμη για την ταλαιπωρία και την απογοήτευση των 600.000 μαθητών/ριών και των εκπαιδευτικών τους.
  • Ντροπή γιατί δεν υπήρξε καμία μέριμνα για τα παιδιά που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση. Στην πόλη μας, στην Αγ. Παρασκευή, ήδη βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτό το μείζον πρόβλημα.
  • Ντροπή γιατί ακόμα και σήμερα μιλούν για εξοπλισμό που θα φτάσει στα σχολεία (περίπου 50.000 συσκευές tablet για πληθυσμό 600.000 μαθητών, ποσοστό 0,08…, χωρίς να προστεθεί σε αυτό ο αριθμός των εκπαιδευτικών που χρειάζονται εξοπλισμό), ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ο σχεδιασμός και να έχει δρομολογηθεί η κάλυψη όλων των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών με τον απαραίτητο εξοπλισμό
  • Ντροπή γιατί, ενώ είχαν χρόνο, δεν προχώρησαν στην απαραίτητη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
  • Ντροπή γιατί μέχρι και σήμερα, μέσα Νοεμβρίου, δύο μήνες μετά την (καθυστερημένη) έναρξη των σχολείων υπάρχουν ακόμα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία μας, για τα οποία η υφυπουργός δεσμεύτηκε στις 9/11/2020 ότι σύντομα θα προκηρυχθούν θέσεις για την κάλυψή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet