ΙΝ.ΚΑ. Αγίας Παρασκευής: Η καύση αμφιβόλου ποιότητας υλικών σε τζάκια δημιουργεί αιθαλομίχλη
Κοινωνία

ΙΝ.ΚΑ. Αγίας Παρασκευής: Η καύση αμφιβόλου ποιότητας υλικών σε τζάκια δημιουργεί αιθαλομίχλη

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Βορείου Τομέα Αττικής, με έδρα την Αγία Παρασκευή, ενημερώνει τους πολίτες να μην καίνε αμφιβόλου ποιότητας υλικά στο τζάκι τους, καθώς δημιουργείται αιθαλομίχλη, η οποία δημιουργεί προβλήματα υγείας.

Από το ΙΝ.ΚΑ. ο κ. Φώτης Αλεξόπουλος επισημαίνει:

Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες για την εποχή κινούνται σε εξαιρετικά επίπεδα καλοκαιρίας, εντούτοις, οφείλουμε να επισημάνουμε μερικές παρατηρήσεις, για την αιθαλομίχλη των Βορείων Προαστίων, που δημιουργείται από την καύση οικιακών τζακιών, με υλικά αμφίβολου ποιότητος και προελεύσεως και έχει διαπιστωθεί, από όλους μας κατά το παρελθόν.

Η αιθαλομίχλη διαπιστώνεται κατά τους χειμερινούς μήνες στην περιοχή μας και επί το πλείστον, μεταξύ άλλων, προκαλεί δύσπνοια, καούρες στα μάτια, έντονη δυσοσμία, κ.λπ.

Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός, ότι δεν έχει υπάρξει καμιά παρέμβαση η αναφορά προς τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, από τους νεοεκλεγέντες δημάρχους των Δήμων Βόρειου Τομέα Αττικής για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει σοβαρές μελλοντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Εμείς, όμως, ως Ινστιτούτο καταναλωτών οφείλουμε σχετικά με όλα τα ανωτέρω, να καταθέσουμε ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής τα παρακάτω ως προτάσεις:

  • Οι Δήμοι οφείλουν να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο που διαθέτουν τους δημότες για την προσοχή τους στα «υλικά» που προμηθεύονται και καταναλώνουν στο τζάκι τους.
  • Το υπουργείο Περιβάλλοντος να δημιουργήσει τηλεφωνική 5ψηφια γραμμή καταναλωτή προκειμένου να λαμβάνει τις καταγγελίες των πολιτών για το παραπάνω θέμα.
  • Επίσης, να προχωρήσει σε ίδρυση μεικτού κλιμακίου από υπάλληλους του ΥΠΕΚΑ (και άλλων υπηρεσιών) προκειμένου να προχωρήσουν σε αυτοψίες στα καταστήματα που πωλούν υλικά καύσης.
  • Τέλος, το ΥΠΕΚΑ οφείλει για τους παραβάτες να επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα ή ακόμα και το κλείσιμο της επιχείρησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet