Νίκη των Πολιτών: Πολλά τα προβλήματα στα προκάτ παραρτήματα των νηπιαγωγείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Νίκη των Πολιτών: Πολλά τα προβλήματα στα προκάτ παραρτήματα των νηπιαγωγείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Η Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής ενημερώνει ότι μέλη της επισκέφθηκαν τα παραρτήματα νηπιαγωγείων του Δήμου, που δημιουργήθηκαν πρόσφατα, με αίθουσες-κοντέινερ ελαφρού τύπου, στην οδό Πατρόκλου και στην οδό Λεωνίδου και συνομίλησαν με τις εκπαιδευτικούς, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό.

«Δυστυχώς η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου καλή. Οι αίθουσες είναι χωρίς στοιχειώδη υποδομή», αναφέρει η παράταξη και πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Νίκη των Πολιτών:

  1. Υπάρχει ένας νιπτήρας για 21 παιδιά. Χρειάζεται οπωσδήποτε ακόμα ένας. Τα παιδιά λόγω Covid πρέπει να πλένουν συχνά τα χέρια τους.
  2. Οι τουαλέτες είναι σε κοινή θέα: δύο λεκάνες και 1 νιπτήρας στον ίδιο χώρο, χωρίς διαχωριστικό ανάμεσα στις λεκάνες και τον νιπτήρα που σημειωτέον είναι τοποθετημένοι χαμηλά και πρέπει να ανυψωθούν.
  3. Το γραφείο διδασκόντων είναι χωρίς ούτε μία καρέκλα, χωρίς γραφείο, χωρίς ντουλάπες, τίποτα.
  4. Το νηπιαγωγείο είναι χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ.
  5. Είναι, επίσης, χωρίς ψυγείο με ορατό τον κίνδυνο αλλοίωσης του φαγητού των παιδιών του ολοήμερου (οι θερμοκρασίες είναι ακόμα πολύ υψηλές).
  6. Είναι χωρίς ταμπλό για τις εργασίες των παιδιών και το εποπτικό υλικό.
  7. Είναι χωρίς λαπτοπ και χωρίς ηχεία.
  8. Είναι χωρίς εκτυπωτή και φωτοτυπικό.
  9. Το χαλίκι στο προαύλιο της Πάτροκλου πρέπει να καλυφθεί με χλοοτάπητα, να μπούνε σίτες στα παράθυρα και στέγαστρο για να μπορούν να βγαίνουν τα παιδιά έξω όταν βρέχει.

Σύμφωνα με την παράταξη, προβλήματα υπάρχουν και σε αλλά νηπιαγωγεία όπως π.χ. σε αυτό της οδού Αφροδίτης (που έγινε αλλαγή από παιδικό σταθμό) και αντίστοιχα στα στεγαζόμενα στους Παιδικούς Σταθμούς Βορρά και Λάδωνος λείπουν βασικά είδη εξοπλισμού νηπιαγωγείων, στο 9ο υπάρχουν διαμαρτυρίες κ.ά.

«Το χειρότερο σε όλα αυτά, και ιδιαιτέρως λυπηρό, είναι το γεγονός ότι η δημοτική αρχή Ζορμπά, παρά το ότι έχει ενημερωθεί για τα προβλήματα, δεν φαίνεται να ασχολείται. Αυτή η απαξίωση δεν τιμά κανέναν» καταλήγει η Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet