Σύλλογος “Περικλής”: “Η τρομοκρατία δεν θα περάσει”
Κοινωνία

Σύλλογος “Περικλής”: “Η τρομοκρατία δεν θα περάσει”

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Περικλής” σχετικά με τη συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείου Αγίας Παρασκευής, διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια τρομοκράτησής τους, όπως καταγγέλλουν. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ανακοίνωση του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. “Περικλής”

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ήμασταν όλοι σήμερα εκεί. Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής. Εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία της περιοχής μας, γονείς, μικροί μαθητές, αλληλέγγυοι πολίτες. Οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τους 800.

“Ο σεβασμός προς τους δασκάλους είναι σεβασμός προς τα παιδιά μας” έγραφε το πανό του Συλλόγου των Γονέων του Σχολείου.

Τα σχολεία του συλλόγου μας συμμετείχαν όλα στη στάση εργασίας. Τα πρόσωπα όλων αποφασισμένα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να φιμώσει τη φωνή του δασκάλου, τη φωνή του ελεύθερου ανοιχτού δημοκρατικού δημόσιου σχολείου.

Tα λόγια των ίδιων των γονιών στη συγκέντρωση ήταν ενδεικτικά:

Συμπαραστεκόμαστε στους δασκάλους του 6ου Δημοτικού και στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών «ΠΕΡΙΚΛΗΣ» και τους ζητάμε να μην σκύψουν το κεφάλι, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά μας. Μόνο υπερήφανοι και αξιοπρεπείς δάσκαλοι μπορούν να διδάξουν στα παιδιά μας την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια».

Tο ηχηρό μήνυμα που στέλνουμε είναι: Ο αυταρχισμός και οι διώξεις δεν μας τρομοκρατούν, μας πεισμώνουν. Ενωμένα και μαχητικά απαντάμε: Δεν θα περάσει ο φόβος, η τρομοκρατία και οι διώξεις, που είναι τα όπλα της κυβέρνησης για να εφαρμόσουν τη βάρβαρη αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική.

Η μαζική συμμετοχή των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και της αλληλέγγυας κοινωνίας δείχνει πως κάθε δίωξη προς ένα κομμάτι της, είναι δίωξη προς όλους. Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε.

Ο Σύλλογός μας έκανε το πρώτο βήμα και τους προειδοποιούμε: αυτή είναι μόνο η αρχή.

Απαιτούμε:

  • την άμεση παύση των διώξεων των συναδέλφων μας,
  • την κατάργηση του μνημονιακού Νόμου 4093/2012 (το Νέο Πειθαρχικό «Δίκαιο»), που καταργεί ακόμα και το τεκμήριο αθωότητας

Ενωμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί

  • ακυρώνουμε τα σχέδιά τους,
  • προστατεύουμε τους μαθητές μας, το Δημόσιο Σχολείο και τους λειτουργούς του.

Ο Αγώνας συνεχίζεται και θα είναι νικηφόρος!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος

Ηλέκτρα Μήτσουρα

Η Γεν. Γραμματέας

Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet