Φυσάει Κόντρα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία κατά της Ε.Ε.
Κοινωνία

Φυσάει Κόντρα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία κατά της Ε.Ε.

Κάλεσμα σε συμμετοχή σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία κατά της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 στα Προπύλαια απευθύνει η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή.

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, η παράταξη κάνει λόγο για «ανατροπή της Ε.Ε.», και δηλώνει ότι παλεύει για τη «ρήξη και την αποδέσμευση», από αυτή, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

25 Μάρτη: Εξέγερση – ανατροπή της σύγχρονης «Ιερής Συμμαχίας» της Ε.Ε., των μνημονιακών «κοτζαμπάσηδων» και των «βατοπεδινών» σκοταδιστών

Το 1838, οι Βαυαροί επικυρίαρχοι της Ελλάδας, σε αγαστή συνεργασία με το ντόπιο πολιτικό κι εκκλησιαστικό κατεστημένο επέβαλαν να γιορτάζεται η κήρυξη της Επανάστασης του 1821 στις 25 Μάρτη, σε μια ημερομηνία που πλέον όλοι γνωρίζουν πως δεν συνέβη τίποτα, δημιουργώντας το παραμύθι της «Αγίας Λαύρας». Επιδίωξή τους να απογυμνώσουν την επανάσταση από κάθε κοινωνικό και εξεγερτικό μήνυμα, να αποενοχοποιήσουν την εκκλησία και τους κοτζαμπάσηδες από τη συνεργασία της με τους κατακτητές.

Για τους απόγονούς τους, τους σύγχρονους Μέττερνιχ αυτής της «ιερής Συμμαχίας, το πολιτικό κατεστημένο των μνημονιακών κυβερνήσεων και κομμάτων και την σημερινή εκκλησία υπάρχει κι άλλη γιορτή. Στις 25 Μάρτη συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΟΚ, που μετεξέλιξή της είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, εργαλείο των ιμπεριαλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου της Ευρώπης για την προώθηση των συμφερόντων τους παγκόσμια, για το χτύπημα της εργατικής τάξης.

Σήμερα το αντιδραστικό «οικοδόμημα» της Ε.Ε. τρίζει από πολλές πλευρές. Οι δυνάμεις και τα κόμματα που το υποστηρίζουν ανοιχτά έχουν έρθει σε χάσμα από τις λαϊκές μάζες, έχουν ηττηθεί σε πάμπολλες εκλογικές αναμετρήσεις (π.χ. Brexit, ΟΧΙ στο ιταλικό δημοψήφισμα, ΟΧΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα κ.ά.). Σε όλες τις χώρες υπάρχουν αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, που αντικειμενικά αμφισβητούν και τις πολιτικές της Ε.Ε.   Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι είναι η ώρα και της δικής μας αντεπίθεσης. Στην Ελλάδα, όπου οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία ζούμε τη βαρβαρότητα των μνημονίων, τώρα του 3ου και των επερχόμενων νέων βάρβαρων μέτρων του «4ου μνημονίου» (όπως κι αν το ονομάσουν), πρέπει να συνδυάσουμε την άμεση κινητοποίηση για να μην περάσουν τα μέτρα, με την εναντίωση στην Ε.Ε., τις πολιτικές της, τους υποστηρικτές της.
Αυτό το αντιδραστικό, νεοφιλελεύθερο μόρφωμα της Ε.Ε., δεν μπορεί ούτε να αλλάξει, ούτε να μεταρρυθμιστεί, πρέπει να ανατραπεί. Γι΄ αυτό, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε καμία φιέστα των «Μένουμε Ευρώπη», όλων των παλιών και νέων υποστηρικτών των μνημονίων και των κομμάτων τους στα 60χρονα της ίδρυσης της ΕΟΚ. Να δώσουμε αγωνιστική, ριζοσπαστική φωνή και διέξοδο στην αντιμνημονιακή διάθεση, στη διάθεση απαλλαγής απ’ τη σημερινή άθλια κατάσταση, στην αμφισβήτηση ή και απόρριψη του Ευρώ και της Ε.Ε., η οποία μεγαλώνει και στη χώρα μας. Να ενωθούμε με την αμφισβήτηση του «τέρατος» του Ευρώ και της Ε.Ε. που απλώνεται στους λαούς – ώστε αυτή να μην μένει έρμαιο σε αντιδραστικές και ακροδεξιές δυνάμεις. Να παλέψουμε για την έξοδο της χώρας μας από τη βαρβαρότητα του ευρώ και της Ε.Ε. – και για τη διάλυση αυτούς του αντιδραστικού μηχανισμού, για μια άλλη προοπτική, βασισμένη στους κοινούς, διεθνιστικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας στην Ευρώπη.

Η δημοτική παρέμβαση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή στηρίζει την ενωτική πρωτοβουλία αγώνα κατά της Ε.Ε., καλεί στη συγκέντρωση – διαδήλωση την Τρίτη 28 Μάρτη – Προπύλαια.

Δεν «γιορτάζουμε» την επέτειο της αντιδραστικής, νεοφιλελεύθερης Ε.Ε., παλεύουμε για τη ρήξη και την αποδέσμευση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet