Φ. Αλεξόπουλος: Οι ηλικιωμένοι  έχουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στη σύγχρονη εποχή
Κοινωνία

Φ. Αλεξόπουλος: Οι ηλικιωμένοι έχουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στη σύγχρονη εποχή

Ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή-Σύγχρονη Πόλη, Φώτης Αλεξόπουλος, αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας και ευχήθηκε στους ηλικωμένους ανθρώπους υγεία, δύναμη και αισιοδοξία.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε: «Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990. Σκοπός της δημιουργίας μίας ειδικής ημέρας εορτασμού για την Τρίτη Ηλικία ήταν το γεγονός ότι οφείλαμε ως κοινωνία έναν φόρο τιμής στους ηλικιωμένους και με αυτόν τρόπο οι παγκόσμιες κοινωνίες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους.

»Με αυτόν τρόπο δόθηκε και η δυνατότητα στους ηλικιωμένους να δείξουν και να επισημάνουν, μέσα από τις δράσεις στα ΚΑΠΗ, ότι είναι ακόμα “ζωντανοί” και ενεργοί. Επίσης, να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, δεδομένου ότι στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο. Παραδείγματα τέτοια είναι η βοήθεια που δίνουν στα παιδιά τους αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας.

»Δυστυχώς, τα μέτρα πρόληψης για τη διασπορά του κορωνοϊού και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, στην έκθεση του οποίου, κατά τα ιατρικά δεδομένα, οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, τους απαγορεύουν για φέτος να εορτάσουν στον φυσικό τους χώρο, τα ΚΑΠΗ, την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

»Έτσι, το 2021 δεν θα έχουμε τη χαρά να βρεθούμε και να γιορτάσουμε στα ΚΑΠΗ μία βραδιά αγάπης, όπως συνηθίζαμε τα τελευταία έτη και σίγουρα, μας έχουν λείψει και από εμάς, αλλά και από εσάς, οι πρωινές και απογευματινές συγκεντρώσεις μας και η κουβεντούλα μας στο ΚΑΠΗ, όπως και οι εκδρομούλες και το καφεδάκι μας.

»Με την ελπίδα ότι όλα αυτά σύντομα θα είναι παρελθόν, εύχομαι στα μέλη του ΚΑΠΗ, αλλά και σε κάθε ηλικιωμένο, υγεία, δύναμη και αισιοδοξία. Εύχομαι σύντομα να βγούμε νικητές από αυτή τη δοκιμασία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet