2ος γύρος στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις αμοιβές που διεκδικούν 81 εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής
Φωτογραφία: Φυσάει Κόντρα/FB
Κοινωνία

2ος γύρος στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις αμοιβές που διεκδικούν 81 εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής

Ψήφισμα για το θέμα που έχει ανακύψει με την άσκηση έφεσης από πλευράς του Δ.Σ. του νομικού προσώπου Παιδικοί Σταθμοί Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ) κατά της πρωτόδικης απόφασης η οποία δικαιώνει 81 εργαζόμενους στη λήψη αποζημιώσεων από το Ν.Π. έφεραν, προ ημερησίας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, που συνεδρίασε την Τετάρτη 8/2, τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και οι Φυσάει Κόντρα, που είχαν την πρωτοβουλία της κίνησης.

Το ψήφισμα κατέληγε με την πρόταση ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί και προτρέπει τη Διοίκηση του Νομικού Προσώπου των ΠΑΙΣΔΑΠ να λάβει εκ νέου απόφαση με την οποία να παραιτείται από την ασκηθείσα έφεση (ΚΠολΔ 98, 294-296, 524) ώστε να καταβληθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους».

Πριν τη συζήτηση του ψηφίσματος η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής Σοφία Σπυράκου κατέθεσε στο Σώμα χρηματικά εντάλματα δήμων που σε αντίστοιχες περιπτώσεις πλήρωσαν τις αμοιβές σε εργαζομένους τους, στηριζόμενοι σε πρωτόδικες αποφάσεις, χωρίς να ασκήσουν το δικαίωμα της έφεσης (σ.σ. ο πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ Νίκος Παναγόπουλος είχε ζητήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να του παρασχεθούν, εάν υπάρχουν, τέτοιου είδους στοιχεία, οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα επανεξέταζε την απόφαση που έχει ληφθεί).

Στο θέμα των στοιχείων που κατέθεσε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων εστίασαν οι περισσότερες τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι ζήτησαν επίμονα από τους συναδέλφους τους της δημοτικής αρχής να ψηφίσουν κι εκείνοι το ψήφισμα, ώστε να περάσει ομόφωνα. Μάλιστα, κάλεσαν και τον πρόεδρο του νομικού προσώπου, που παρέστη στη συνεδρίαση, να τηρήσει τη δέσμευσή του και να ανακαλέσει την έφεση που έχει ασκηθεί κατά των εργαζομένων.

Ο κ. Παναγόπουλος, ωστόσο, προτίμησε να τηρήσει την ίδια στάση που είχε κρατήσει και στην προηγούμενη συνεδρίαση όπου συζητήθηκε το θέμα, ότι δηλαδή χωρίς 100% διασφάλιση πως δεν θα υπάρξουν καταλογισμοί απέναντι στα μέλη του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία ανάκληση της απόφασης. Αναφορικά με τα στοιχεία που προσκόμισε η πρόεδρος του Σωματείου είπε ότι θα τα εξετάσει, αλλά πρόσθεσε ότι ακόμη κι αν κάποιοι δήμοι έχουν προχωρήσει σε πληρωμές με βάση την πρωτόδικη απόφαση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν από μελλοντικούς ελέγχους και πιθανούς καταλογισμούς.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς προκάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στο Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ να είναι οι πρώτοι που θα αναλάβουν την ευθύνη πιθανής ανάκλησης της απόφασης, ενώ πρόσθεσε ότι -ακόμη και στην περίπτωση που θα γίνει κάτι τέτοιο- οι όποιες αποζημιώσεις (σ.σ. περίπου 160.000 ευρώ) δεν θα καταβληθούν εφάπαξ από το νομικό πρόσωπο, αλλά τμηματικώς. Ο ίδιος, προκειμένου να διευκολύνει την ομοφωνία στην έγκριση του ψηφίσματος, «έδωσε σήμα» στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του να απόσχουν από την ψηφοφορία.

Έτσι, το ψήφισμα τελικώς πέρασε με τις ψήφους της αντιπολίτευσης και τώρα μένει να φανεί αν αυτό θα έχει κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα, δηλαδή εάν θα οδηγήσει σε ανάκληση της έφεσης και καταβολής των χρημάτων στους εργαζόμενους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet