Αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό στον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Πολιτική

Αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 σηματοδότησε μια μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό στον Δήμο. Η ανεξαρτητοποίηση του πρώην αντιδημάρχου Κώστα Χατζηανδρέου από την παράταξη της διοίκησης δεν στέρησε απλώς την πλειοψηφία από τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, αλλά -με βάση και τα όσα έχουν προηγηθεί- αλλάζει την πολιτική γεωγραφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ίσως και στην κοινωνία…

Ειδικότερα, οι ανεξαρτητοποιήσεις του Γιάννη Μυλωνάκη, από την παράταξη του πρώην δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Γιαννακόπουλου (η οποία, πλέον, έμεινε με δύο δημοτικούς συμβούλους) και των Ελισάβετ Πετσατώδη, Μαρία Ρεμπούτσικα και Γιάννη Λογοθέτη, από την παράταξη του νυν δημάρχου (διαθέτει πλέον 16 δημοτικούς συμβούλους), φαίνεται να έχει δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο των εν λόγω συμβούλων. Και μάλιστα, ένα μέτωπο που αναδεικνύεται μείζον, αφού αριθμητικά «απειλεί» ακόμη και τη μείζονα μειοψηφία, η οποία έχει απομείνει με πέντε δημοτικούς συμβούλους, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις των Σωτήρη Ησαΐα και Κωνσταντίνου Τσιαμπά.

Την ίδια στιγμή η «άτυπη τετράδα» έδειξε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι δεν έχει σκοπό να πολιτευτεί «τυφλά» αντιπολιτευτικά, γι’ αυτό και απέφυγε το «τυράκι» να καταψηφίσει τη μερική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), κάτι που διακαώς θα ήθελε η παράταξη του τέως δημάρχου Βασίλη Ζορμπά και όχι μόνο… Κι αυτό παρά τη σκληρή κριτική που άσκησε στον τρόπο χειρισμού του όλου θέματος από πλευράς διοίκησης, αλλά και τα «καρφιά» προς την τελευταία ότι εξακολουθεί να κινείται χωρίς διάθεση συναινέσεων και συνθέσεων.

Το όλο σκηνικό μπορεί να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον αναλόγως του τι θα επιλέξει να κάνει στο επόμενο βήμα του ο ανεξάρτητος, πλέον, δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χατζηανδρέου. Ένας ακόμη σύμβουλος που ασκεί νηφάλια κριτική, αποφεύγοντας ακρότητες και λαϊκισμούς.

Υπό τις νέες συνθήκες, η διοίκηση του Γ. Σταθόπουλου, κινούμενη σε «βίο παράλληλο» με αυτή του Δήμου Χαλανδρίου (όπως είχε προβλέψει το «Ε»), θα πρέπει ν’ «ανακρούσει πρύμνα» σε ό,τι αφορά στον τρόπο που διοικούσε μέχρι σήμερα, αφού η επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων εντός του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον επόμενο 1,5 χρόνο προκειμένου να προχωρούν σημαντικά θέματα για τον Δήμο. Πόσο μάλλον που τα επιχειρήματα περί «λαϊκισμού», με τα οποία αντέκρουε τις μέχρι σήμερα επιθέσεις της μείζονος μειοψηφίας, δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στην «άτυπη» μείζονα μειοψηφία που έχει σχηματισθεί, καθώς τα πρόσωπα που την απαρτίζουν κάθε άλλο παρά από λαϊκισμό χαρακτηρίζονται.

Με αυτά και μ’ εκείνα, το δημοτικό πολιτικό σκηνικό στον Δήμο Αγίας Παρασκευής αποκτά συναρπαστικό ενδιαφέρον και πολλοί αναμένουν με αγωνία την επόμενη κίνηση στην τοπική πολιτική σκακιέρα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet