Β. Ζορμπάς: Όπως πάντα, κρύβεται η δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής
Πολιτική

Β. Ζορμπάς: Όπως πάντα, κρύβεται η δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής

Να συζητηθεί εκτάκτως από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής το ζήτημα της συμφωνίας Ελλάδος – πΓΔΜ για την ονομασία του γειτονικού μας κράτους ζήτησε από τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο η παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας.

Μάλιστα, η παράταξη, με επικεφαλής τον τ. δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, κατέθεσε και ψήφισμα κατά τη συμφωνίας, προκειμένου αυτό να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρόταση της παράταξης δεν εγκρίθηκε από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ. και ο κ. Β. Ζορμπάς τονίζει ότι η δημοτική Αρχή Γ. Σταθόπουλου «κρύβεται» και «ακολουθεί, σε όλες τις ενεργειές της, την κομματική γραμμή που παίρνει καθημερινά από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του τ. δημάρχου Αγίας Παρασκευής:

Όπως πάντα, η δημοτική Αρχή κρύβεται

Λίγες μέρες πριν την υπογραφή από την κυβέρνηση της πολύ κακής συμφωνίας με την ΠΓΜΔ, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε χωρίς μάχη όνομα, γλώσσα και εθνικότητα, ζητήσαμε από τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και τον πρόεδρο του Δ.Σ., Γεράσιμο Βλάχο, να συγκαλέσουν εκτάκτως σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, για να συζητηθεί και τεθεί σε ψηφοφορία Ψήφισμα που καταθέσαμε.

Ψήφισμα κατά της συμφωνίας Ελλάδος – πΓΔΜ για το ονοματολογικό, το οποίο πρότεινε η παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας

Δήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι μόνο δεν το έκαναν αλλά τήρησαν και «σιγή ιχθύος», δεν είχαν καν την ευαισθησία να μας απαντήσουν έστω και αρνητικά.

Είναι γνωστή η άρρηκτη διασύνδεση της δημοτικής Αρχής με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν κάνουν ότι την ξεχνούν. Είναι γνωστό ότι ακολουθούν την κομματική γραμμή που παίρνουν καθημερινά, σε όλες τις ενέργειές τους. Δεν φημίζονται ότι έχουν δικό τους λόγο, άποψη και τακτική, όσο κι αν χρησιμοποιούν το ψευδεπίγραφο «ανεξάρτητοι». Όπως δεν φημίζονται και για την πίστη τους στις ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε ότι τα ψηφίσματα δεν έχουν αποφασιστική σημασία. Δίνουν όμως ένα στίγμα, ένα μήνυμα, ειδικά σε σοβαρά ζητήματα. Περιμέναμε από τη δημοτική Αρχή, τουλάχιστον γι΄ αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα, να έδινε τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει την άποψή του. Αδίκως, όπως φαίνεται, γιατί η δημοτική Αρχή δεν έχει δική της άποψη ή την κρύβει, όπως έκανε πάντα στην πορεία της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet