Δεν λέει να κοπάσει η κόντρα μεταξύ διοίκησης και μείζονος για το ακίνητο Ιόλα
Πολιτική

Δεν λέει να κοπάσει η κόντρα μεταξύ διοίκησης και μείζονος για το ακίνητο Ιόλα

Καλά κρατεί, εν μέσω Αυγούστου, η κόντρα μεταξύ της διοίκησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής με τον τέως δήμαρχο της πόλης σχετικά με την απευθείας αγορά του ακινήτου Ιόλα.

Μια ανάρτηση του κ. Βασίλη Ζορμπά στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, όπου αντιπαρέβαλε την απόκτηση του χώρου με την προσπάθεια απόκτησης ενός ακινήτου από την Περιφέρεια Αττικής (απόφαση που, όπως σημειώνεται στην ανάρτηση, ακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω μεγάλης διαφοράς μεταξύ αντικειμενικής αξίας και του ποσού που προτεινόταν για την αγορά του) «άναψε τα αίματα».

Ο τέως δήμαρχος, σημείωνε στην ανάρτησή του ότι και στην περίπτωση του «Ιόλα» η βίλα έχει εκτιμηθεί στο 1.855.000 ευρώ, όταν η αντικειμενική αξία της δεν ξεπερνά τα 800.000 ευρώ, προβλέποντας ότι το σχετικό ένταλμα δεν πρόκειται να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «οι προσπάθειες του Β. Ζορμπά, με σειρά απαράδεκτων για άνθρωπο της Αυτοδιοίκησης ενεργειών και με αναλήθειες, να ανατρέψει τη διαπαραταξιακή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής για την απόκτηση του Κτήματος και της Βίλας Ιόλα, δείχνουν σαφές έλλειμμα πολιτικής. Ο πρ. Δήμαρχος έχει αρχίσει να εξελίσσεται, άθελά του ίσως, σε εχθρό της πόλης».

Ο δήμαρχος σημειώνει, επίσης, ότι η δημοτική Αρχή δεν θα ακολουθήσει τον κ. Ζορμπά, καθώς «είναι πολλά τα μηνύματα συμπαράστασης και βοήθειας -σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο- στο έργο που έχουμε να ολοκληρώσουμε για τη δημιουργία πολιτιστικού χώρου ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη μας, με αξιοποίηση του κτήματος και της βίλας Ιόλα».

«Έχουμε σειρά ενεργειών και δράσεων μπροστά μας προς υλοποίηση. Οι πολίτες θα μας κρίνουν όλους», καταλήγει η ανακοίνωση του δημάρχου.

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Κονταξής, ο οποίος παραθέτει σειρά στοιχείων σχετικά με την αντικειμενική αξία του ακινήτου Ιόλα, που θα αγοράσει ο Δήμος, καλώντας τους δημότες της Αγ. Παρασκευής να «βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη συνέπεια και την υπευθυνότητα του πρ. δημάρχου». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet