Λαϊκή Συσπείρωση Αγ. Παρασκευής: «Λευκή» ή άκυρη ψήφο στον β΄ γύρο
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση Αγ. Παρασκευής: «Λευκή» ή άκυρη ψήφο στον β΄ γύρο

Να επιλέξουν μεταξύ της άκυρης και της λευκής ψήφου στον β΄ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών καλεί τους ψηφοφόρους της η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής.

Η παράταξη, η οποία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα εκπροσωπείτε από δύο συμβούλους, επισημαίνει τα εξής:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους όσοι συμπαρατάχθηκαν και έδωσαν τη μάχη στο πλευρό μας, σε όσους ψήφισαν Λαϊκή Συσπείρωση στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 26ης Μάη 2019 και το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και ειδικά σε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που στηρίχθηκε ανοιχτά από το ΚΚΕ και τους συνεργαζόμενους, δήλωσε εξαρχής ότι θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, τη δωρεάν Υγεία και μόρφωση του λαού, την υπεράσπιση και επανάκτηση δημοσίων χώρων, την ολόπλευρη ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού Αθλητισμού και Πολιτισμού στον Δήμο μας.

Την επομένη των εκλογών, τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν, η βασική αιτία που τα γεννά είναι εδώ και δεν είναι άλλη από την πολιτική που στηρίζει το κεφάλαιο και τις προτεραιότητές του, η αντιδραστική πολιτική της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάζοντας στον Προκρούστη τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα. Οι δύο εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Αγία Παρασκευή, θα είναι η φωνή του εργαζόμενου λαού, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, των νέων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα παλέψουμε για τα συμφέροντα του λαού, για να έχει το δικό του «μάτι» και «αυτί» στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα νομικά πρόσωπα του Δήμου, για να έχει μπροστά τις δικές του ανάγκες και διεκδικήσεις. Θα αγωνιστούμε για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, θα βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση. Θα είμαστε η φωνή της λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η θέση μας για τον β΄ γύρο είναι καθαρή, τα κριτήρια δεν αλλάζουν από Κυριακή σε Κυριακή, αντίθετα με όλους του άλλους δημοτικούς συνδυασμούς, που στήριξαν στην Περιφέρεια και στις Ευρωεκλογές τα μεγάλα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛ.), παρόλο που εμφανίζονταν δήθεν ακομμάτιστοι, αλλά στηρίχτηκαν από αυτά (Σταθόπουλος – ΣΥΡΙΖΑ, ΖορμπάςΟικονόμουΜουστόγιαννης – Ν.Δ., Μυλωνάκης – ΚΙΝ.ΑΛ.). Σε αυτές τις δυνάμεις, που καταγγέλλουμε ότι έχουν γραμμή τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, που συμφωνούν με την πολιτική της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, που έχουν το δικό τους μερτικό σε αυτή την πολιτική, δεν θα «ανακαλύψουμε» ξαφνικά φιλολαϊκές θέσεις, ούτε θα σβήσουμε ως ανύπαρκτες τις ουσιαστικές μας διαφορές. Γι’ αυτό και είναι ξεκάθαρη η στάση που θα κρατήσει η Λαϊκή Συσπείρωση στον β΄ γύρο των εκλογών, με ανοιχτό κάλεσμα για καταψήφιση των δύο «μονομάχων» με άκυρη και λευκή ψήφο, μην μπαίνοντας στην επικίνδυνη για το λαό λογική του «μικρότερου κακού». Tο «μικρότερο κακό» οδηγεί στο «μεγαλύτερο» και αξιοποιείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις για να ρίχνουν τις απαιτήσεις του λαού. Ίδια είναι η στάση που θα κρατήσουμε και στον β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών. Η πολιτική που θα ακολουθήσουν είναι αποδεδειγμένα ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.

Μπροστά στις βουλευτικές εκλογές τα κάλπικα διλήμματα θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο, στο όνομα κάποιων επιμέρους διαφορών, που δεν αλλάζουν την ουσία της στρατηγικής σύμπλευσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ., τα άλλα αστικά κόμματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό, τη νεολαία να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που έχουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και να απαντήσουν στο αν θα δεχτούν να συνεχιστεί η πολιτική που μας έφερε έως εδώ, με τα κουτσουρεμένα δικαιώματα, τη φορολεηλασία, την εμπλοκή στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς ή αν θα περάσουμε μαζικά και μαχητικά στην αντεπίθεση, διεκδικώντας τη μόνη λύση που απαντά στις ανάγκες μας και που εκφράζει μόνο η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet