Μ. Μουχτούρη: Ο Δήμος κ. Ζορμπά δεν είναι σπίτι σας…
Πολιτική

Μ. Μουχτούρη: Ο Δήμος κ. Ζορμπά δεν είναι σπίτι σας…

Σκληρή επίθεση στον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής εξαπολύει η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Νέα Αρχή Μίνα Μουχτούρη, προφανέστατα για όσα δήλωσε ο κ. Βασίλης Ζορμπάς, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Ε», αναφορικά με τη στάση που κράτησε η ίδια και η παράταξή της μεταξύ των δύο Κυριακών της εκλογικής αναμέτρησης στον Δήμο.

Ειδικότερα, η κ. Μουχτούρη αναφέρει στην ανακοίνωσή της, την οποία είχε διαβάσει και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου:

1ον) Από τα νεανικά μου χρόνια ανήκω στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της Ν.Δ. Για την πολιτική μου προσφορά, αλλά και για την κοινωνική μου δραστηριότητα ως εκπαιδευτικού, εξελέγην δις δημοτική σύμβουλος και μέλος της Β3 ΝΟΔΕ και της Πολιτικής  Επιτροπής της Ν.Δ.

2ον) Το 2010 βοήθησα και εγώ να εκλεγεί ο Β. Ζορμπάς, δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής. Υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον της πόλης από τη θέση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής. Ως δήμαρχος, ο Β. Ζορμπάς εφήρμοσε το μοντέλο της “ενός ανδρός αρχή”, καταστρατηγώντας όλες τις παραταξιακές δημοκρατικές διαδικασίες και τον πλούτο των ιδεών που αυτές επιφέρουν. Το αξίωμα “Αρχή άνδρα δείκνυσι” στην κακή του εκδοχή ταιριάζει απολύτως με τη δημαρχιακή του θητεία.

3ον) Ο τρόπος με τον οποίον αντιλαμβάνεται την κριτική ακόμα και τη διαφωνία, δεν ταιριάζει με την πολιτική παράδοση της φιλελεύθερης παράταξης. Δεν νομιμοποείται να μοιράζει πιστοποιητικά πολιτικής νομιμοφροσύνης ο κατ”εξοχήν εκπρόσωπος της “Λουδοβίκειας αντίληψης” “Εγώ είμαι ο δήμαρχος και ό,τι θέλω κάνω”. 

4ον) Συμμετέχω στην παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον Γ. Οικονόμου. Την παράταξη αυτή στήριζα και εξακολουθώ να στηρίζω. Είναι δε ευρέως γνωστόν, ότι την καθοριστική δεύτερη Κυριακή της εκλογικής  μάχης, η παράταξή μας στήριζε, παρά τις ενστάσεις και τις διαφωνίες ιστορικών προσώπων με μεγάλη πολιτική διαδρομή, τον Β. Ζορμπά. Άλλωστε, η στοιχειώδης ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος αποδεικνύει του λόγου το αληθές. 

5ον) Θα προέτρεπα τον κ. δήμαρχο να πάψει να ασχολείται τόσο με εμένα όσο και με άλλους που δεν συμμετέχουν στην παράταξή του. Η  συνεχής  προσβλητική συμπεριφορά του, πέρα από μικροψυχία, κακεντρέχεια και αφιλία, δείχνει και στενότητα πνεύματος. Ας πάψει να διαχειρίζεται τον Δήμο σαν να είναι το σπίτι του και ας αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις για την παραγωγή χρήσιμου έργου για την Αγία Παρασκευή. Τότε, θα είμαστε όλοι αρωγοί στην προσπάθειά του!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet