Νέα Αρχή για την Αγ. Παρασκευή: Η σιωπή και οι επικίνδυνες αντιλήψεις του κ. Ζορμπά
Πολιτική

Νέα Αρχή για την Αγ. Παρασκευή: Η σιωπή και οι επικίνδυνες αντιλήψεις του κ. Ζορμπά

«Αντί ο δήμαρχος και η παράταξή του να επιδίδονται σε συνεντεύξεις και ανακοινώσεις, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, μέσα από ένα παραλήρημα ψεύδους και ύβρεων κατά των πολιτικών τους αντιπάλων, ας προσπαθήσουν να απαντήσουν επί της ουσίας για όλα τα θέματα που έχουμε θέσει και διατυπώσει στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου να ελέγχουμε τη διοίκηση», αναφέρει η δημοτική παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον Γιώργο Οικονόμου.

Τα θέματα και τα ερωτήματα είναι σαφή και διατυπώθηκαν τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και εγγράφως στις υπηρεσίες του Δήμου και δημοσιεύθηκαν στον ηλεκτρονικό Τύπο, αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης, προσθέτοντας ότι οι δημότες περιμένουν να μάθουν για το «φιάσκο της απευθείας ανάθεσης του στολισμού, την καταστροφή του παλαιού στολισμού, τις αλλαγές των όρων του διαγωνισμού για τη μίσθωση της κεντρικής πλατείας μετά τη σύμβαση, την ιστορία των εκκαθαριστών, που επί τόσα χρόνια εκκαθαρίζουν παλιές εταιρείες του Δήμου χωρίς αποτέλεσμα, την περιπέτεια των συμπολιτών μας με τους εξοντωτικούς καταλογισμούς μετά από καταγγελίες του δημάρχου, που ξεχάστηκαν όταν διοίκησε, τις μεθοδεύσεις στην ψήφιση του προϋπολογισμού, την περιπέτεια στην οποία οδήγησε τον Δήμο με την ακύρωση της ανάπλασης του Άι Γιάννη, τις κατασχέσεις λογαριασμών, τις τριτοκοσμικές συνθήκες στο αμαξοστάσιο του Δήμου και πολλά άλλα».

«Μέχρις στιγμής όμως για όλα σχεδόν τα θέματα και ειδικότερα για αυτά που καταφανώς παραβιάζεται η νομιμότητα υπάρχει σιωπή. Μας είπε δε ο δήμαρχος με απαξιωτικό τρόπο ότι θα απαντάει όποτε θέλει και σε ό,τι θέλει» τονίζει η παράταξη Νέα Αρχή, δηλώνοντας ότι κατανοεί ότι υπάρχει αδυναμία και δυσκολία απάντησης, «αλλά η όλη συμπεριφορά δείχνει και μία επικίνδυνη αντίληψη που έχει (σ.σ.: ο δήμαρχος) για τη λειτουργία του Δήμου και τις δημοκρατικές διαδικασίες».

«Η αλαζονεία, τα ψέματα και οι “κωλοτούμπες” έχουν γίνει ρουτίνα. Θα δώσουμε στη δημοσιότητα τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου για να βγάλουν οι δημότες τα συμπεράσματά τους, γιατί δυστυχώς για τη διοίκηση του Δήμου η πραγματικότητα και τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Και όπως πάντα την ανεπάρκειά τους τη φορτώνουν στους αντιπάλους» συνεχίζει η ανακοίνωση, για να συμπληρώσει:

«Ενημερώνουμε τους δημότες ότι η παράταξή μας έχει συναινέσει σε ποσοστό πάνω από 80% στις εισηγήσεις του Δημοτικού συμβουλίου, κάνοντας μάλιστα και προτάσεις ουσιαστικές και τεκμηριωμένες. Δεν μπορούμε όμως να συμβαδίζουμε με εισηγήσεις που ζημιώνουν τον Δήμο και μας γυρίζουν σε άλλες εποχές.

»Τα φαινόμενα θεσμικής εκτροπής πολλαπλασιάζονται. Μια παρέα από συγγενείς, κολλητούς, κουμπάρους, κουμπάρες, φίλους και φιλενάδες, έμμισθους και άμισθους, παραβιάζουν την κοινή λογική, την αισθητική, τη νοημοσύνη των δημοτών και τους κανόνες πολιτικής συμπεριφοράς».

Και η ανακοίνωση της παράταξης καταλήγει:

«Εμείς παραμένουμε σταθεροί και αταλάντευτοι σε αρχές, σε αξίες και στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους δημότες. Δεν θα συμβιβασθούμε με τη λογική των συμψηφισμών, των απειλών και της νοοτροπίας του χθες.

»Θα κλείσουμε με ένα μικρό απόσπασμα από το πολιτικό ημερολόγιο του Γιώργου Σεφέρη: “Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε και υπάρχουν άγνωστοι, πολλοί που δεν ξέρουν αλλά που αξίζουν, που σε φωνάζουν”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet