Ομόφωνα, σε κλίμα συναίνεσης, η ψήφιση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού 2021 στην Αγ. Παρασκευή
Πολιτική

Ομόφωνα, σε κλίμα συναίνεσης, η ψήφιση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού 2021 στην Αγ. Παρασκευή

Μέσα σε ιδιαίτερα συναινετικό και ήρεμο κλίμα ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, το απόγευμα της Τετάρτης 10/2, το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2021.

Και αν κάποιοι γνώστες των συνεδριάσεων του συγκεκριμένου Σώματος εντυπωσιάζονται από την αναφορά στο ήπιο κλίμα, ενημερώνουμε ότι η συνεδρίαση είχε τυπικό χαρακτήρα, αφού ουσιαστικώς επρόκειτο για επιβεβαίωση της συμφωνίας που είχε προηγηθεί μεταξύ της δημοτικής αρχής και παρατάξεων της αντιπολίτευσης πάνω στον προϋπολογισμό.

Αφορμή της σημερινής συνεδρίασης ήταν η ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για τυπικούς λόγους, προηγούμενης απόφασης για το τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο θυμίζουμε αφορά στην εναλλακτική πρόταση που κατέθεσαν οι παρατάξεις Νίκη των Πολιτών και Νέα Αρχή.

Πάντως, η παραπάνω ομοφωνία δεν έμεινε ασχολίαστη, με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, Ανδρέα Γκιζιώτη, να εκμεταλλεύεται την επικείμενη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και να κάνει λόγο για «έρωτες» μεταξύ κάποιων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες κατά τ’ άλλα, «δε χάνουν ευκαιρία να ξεκατινιάζονται κάποιες φορές μεταξύ τους». Σχόλιο που ενόχλησε τον επικεφαλής της παράταξης Νίκη των Πολιτών, Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Γκιζιώτη να αποσύρει τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό, κάτι που ωστόσο δεν συνέβη.

Νεότερη ενημέρωση (22:00)

Λίγο αργότερα, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αποδεικνύουμε τι σημαίνει συναίνεση στην πράξη

Ακυρώθηκε ως μη σύννομο, με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το κοινό Τεχνικό Πρόγραμμα που είχαν καταθέσει οι δημοτικές παρατάξεις των κ.κ. Γιάννη Σταθόπουλου, Γιώργου Οικονόμου και Αλέξανδρου Μουστόγιαννη. Με την ίδια απόφαση κρίνεται ως νόμιμο και ισχύον το Τεχνικό Πρόγραμμα που κατέθεσε η δημοτική αρχή. Για τα αποτελέσματα της, καθυστερημένης, απόφασης αυτής ήμασταν βέβαιοι από την αρχή, αφού ακολουθήσαμε ως δημοτική αρχή όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Η δημοτική αρχή, όμως, αποδεικνύοντας στην πράξη την ειλικρινή προσήλωσή της στη συναίνεση και στη συνεργασία που επιδιώκει με την αντιπολίτευση, τροποποίησε τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και τον Προϋπολογισμό, ώστε να συμπεριλαμβάνουν τις προτάσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αν και τυπικά δεν όφειλε, κρατώντας τον λόγο που είχε δώσει στους επικεφαλής τους.

Θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο ειλικρινές πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας θα επιδεικνύουν και οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις στα μεγάλα προβλήματα της πόλης που απαιτούν λύσεις. Ο λαϊκισμός και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες μόνο δεινά για τον Δήμο έχουν ως αποτέλεσμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet