Σπ. Παπασπύρος: Καταρρέουν, αλλά «μυαλό δεν βάζουν»
Πολιτική

Σπ. Παπασπύρος: Καταρρέουν, αλλά «μυαλό δεν βάζουν»

«Καταρρέουν, αλλά “μυαλό δεν βάζουν”» τονίζει για τη δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής ο πρ. δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Αγία Παρασκευή η Πόλη μας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ, Σπύρος Παπασπύρος, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν έως τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία ψηφίστηκε η μείωση των δημοτικών τελών για το έτος 2019.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπασπύρος επισημαίνει τα εξής:

Καταρρέουν, αλλά «μυαλό δεν βάζουν»

21 Νοεμβρίου, συζήτηση στο Δ.Σ. για τα δημοτικά τέλη. Η δημοτική Αρχή προτείνει 3% μείωση για τα νοικοκυριά και, «ξαφνικά», προσθέτει και μείωση 40% στα καταστήματα. Η αντιπολίτευση, πλην μιας παρατάξεως, συμφωνεί για τα καταστήματα και προτείνει μεγαλύτερη μείωση και στα νοικοκυριά. Η δημοτική Αρχή το αρνείται πεισματικά, γιατί «θα πέσουν έξω» τα έσοδα και δεν «αντέχει ο Δήμος». Η δημοτική Αρχή, αλλά και ο εξαρτημένος Τύπος, εκδίδουν ανακοινώσεις ότι η «κακή αντιπολίτευση» δεν ψήφισε τη μείωση των τελών για τα καταστήματα.

29 Νοεμβρίου, οι επικεφαλής 5 από τις 6 παρατάξεις της αντιπολιτεύσεως, ζητούν εγγράφως από τον δήμαρχο να ξανασυζητηθεί το θέμα, γιατί μπορούν να γίνουν μεγαλύτερες μειώσεις σε όλους. Ο πρόεδρος του Δ.Σ., στις 3 Δεκεμβρίου, τους απαντά εγγράφως ότι αυτό είναι πλέον αδύνατον, γιατί «οι περιοριστικές ημερομηνίες του Νόμου, δεν επιτρέπουν την εκ νέου εισαγωγή του θέματος».

10 Δεκεμβρίου, με μια εντυπωσιακή κυβίστηση (κοινώς κωλοτούμπα), ο δήμαρχος ενημερώνει τους δημοτικούς συμβούλους ότι το θέμα θα επανεισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12 Δεκεμβρίου. Όχι, δεν το έκανε ο δήμαρχος γιατί ξαφνικά «αγάπησε» τους δημότες ή γιατί είναι συναινετικός. Αναγκάσθηκε και σύρθηκε, γιατί έμαθε ότι το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι πέντε παρατάξεις της αντιπολιτεύσεως θα έκαναν χρήση του Νόμου και θα συγκαλούσαν οι ίδιες το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά πανελλαδικώς και θα ήταν ο πλήρης εξευτελισμός της δημοτικής Αρχής.

12 Δεκεμβρίου, το θέμα επανεισάγεται και ψηφίζεται από όλους μείωση στα νοικοκυριά, μεγαλύτερη κατά 150% από την αρχική (που είχε προτείνει η δημοτική Αρχή).

Συμπεράσματα:

  1. Η δημοτική Αρχή ψευδόταν όταν στις 21 Νοεμβρίου έλεγε ότι «δεν άντεχε» ο Δήμος μεγαλύτερη μείωση των τελών για τα νοικοκυριά.
  2. Ή ο πρόεδρος του Δ.Σ. ψευδόταν στις 3 Δεκεμβρίου όταν έγραφε ότι ήταν «παράνομη» και αδύνατη η επανεισαγωγή του θέματος ή παρανόμησε όταν το επανεισήγαγε στις 12 Δεκεμβρίου.
  3. Ο δήμαρχος «άδειασε» για μια ακόμη φορά τον πρόεδρο του Δ.Σ. (του έχει γίνει πια συνήθεια, αν ήμουν ο πρόεδρος θα είχα παραιτηθεί από ευθιξία).
  4. Οι σύμβουλοι της δημοτικής Αρχής ψηφίζουν ως άβουλα όντα ό,τι τους πει ο «αρχηγός».
  5. Το κυριότερο, οι σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολιτεύσεως (όχι όλοι, δυστυχώς) δεν είναι διατεθειμένοι πλέον να ανέχονται τις αυταρχικές και αλαζονικές συμπεριφορές της δημοτικής Αρχής που, παρ΄ ότι μειοψηφεί (και καταρρέει), δεν λέει να «βάλει μυαλό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet