Σ. Ησαΐας: Επιλεκτικοί αποκλεισμοί, μόνιμες φοβίες από πλευράς δημοτικής Αρχής
Πολιτική

Σ. Ησαΐας: Επιλεκτικοί αποκλεισμοί, μόνιμες φοβίες από πλευράς δημοτικής Αρχής

Για «επιλεκτικούς αποκλεισμούς» και «μόνιμες φοβίες» από πλευράς της δημοτικής Αρχής του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, κάνει λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Ησαΐας.

Αφορμή για την παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου είναι η ώρα έναρξης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (3:30 μετά το μεσημέρι), κατά την οποία αδυνατούν να προσέλθουν οι εργαζόμενοι σον ιδιωτικό τομέα δημοτικοί σύμβουλοι. Αποτέλεσμα είναι να συζητώνται θέματα απουσία, όπως τονίζει ο κ. Ησαΐας, εμπεριστατωμένης αντίθετης με την εισήγηση άποψης.

Παράλληλα, ο δημοτικός σύμβουλος τονίζει ότι πλέον δεν αποστέλλονται προσκλήσεις συμμετοχής σε εκδηλώσεις του Δήμου σε δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθεί η παρέμβαση του κ. Σ. Ησαΐα:

Επιλεκτικοί αποκλεισμοί, μόνιμες φοβίες

Η σημερινή δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής, από την  ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι και σήμερα, μετέφερε την ώρα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου το μεσημέρι στις 15:30 επειδή ορισμένα μέλη απασχολούνται στην ελεύθερη οικονομία είτε ως τεχνοκράτες, είτε ως υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, έτσι ώστε να μην μπορούν να απουσιάσουν ή να φύγουν από την εργασία τους, με αποτέλεσμα να μην προσέρχονται στις συνεδριάσεις τόσο νωρίς.

Ο λόγος προφανής:

Σκοπός της δημοτικής Αρχής είναι η συζήτηση καίριων και σημαντικών θεμάτων στην αρχή της κάθε συνεδρίασης, πρωτίστως οικονομικού περιεχομένου, που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών και κατοίκων, να ψηφίζονται δίχως αντίθετες εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις, δίχως επιστημονικές τεκμηριώσεις με αποδεικτικά στοιχεία, εξαιτίας της πολιτικής της αδυναμίας να τις αντιμετωπίσει.   

Δυστυχώς η σημερινή δημοτική Αρχή τώρα υπερβαίνει και πάλι τα εσκαμμένα, όταν σε εκδηλώσεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής δεν αποστέλλονται προσκλήσεις στους δημοτικούς συμβούλους.

Ο λόγος και πάλι προφανής:

Για να βλέπουν οι δημότες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις την παρουσία μόνο της δημοτικής Αρχής και όχι των υπολοίπων άμισθων δημοτικών συμβούλων που δίνουν καθημερινό αγώνα για την πόλη μας και τους συμπολίτες τους. Αυτά τα τεχνάσματα συμπεριφορών πολιτικής απρέπειας δεν πρόκειται να αποδώσουν τα αναμενόμενα στις επόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η σημερινή εποχή απαιτεί διάλογο, απαιτεί συναίνεση και γόνιμες αντιπαραθέσεις, απαιτεί ταύτιση του πολιτικού λόγου με τις σύγχρονες επιστήμες. Όλοι οι δημότες και κάτοικοι της πόλης μας κουράστηκαν, απηύδησαν με την νοοτροπία του μίσους, της φοβίας, της αλαζονείας, της ανικανότητας, του κόμπλεξ κατωτερότητας και των αποκλεισμών. Πλησιάζει η στιγμή της επιστημοσύνης και της αξιοσύνης.

Σωτήρης Ησαΐας

Πολιτικός επιστήμων – διεθνολόγος

Πολιτευτής Β΄ Αθηνών Ν.Δ.

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet